Navigatie overslaan

Gro­nings Bevrij­dings­fes­ti­val gro­ter dan ooit

Het Bevrijdingsfestival in het Stadspark in Groningen wordt groter dan ooit tevoren. Het festival, dat sowieso al te boek staat als een van de grootste en meest aantrekkelijke van het land, krijgt er dit jaar voor het eerst een extra podium bij. Daarmee bestaat het Bevrijdingsfestival op 5 mei uit zes podia, met optredens van onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Tom Odell.

Het extra podium moet het festival ‘meer ademruimte geven’. Vorig jaar trok het evenement in het Stadspark namelijk een recordaantal van 125.000 bezoekers. Daardoor was het de hele dag door enorm druk bij bijvoorbeeld de kassa's, watertappunten en toiletten.

Door een extra podium aan de programmering toe te voegen geeft de organisatie bezoekers de gelegenheid om de doorgaans drukbezochte Drafbaan even te ontvluchten. Het nieuwe podium bevindt zich achter het paviljoen van Ni Hao, langs de vijver. Op het programma staan onder andere optredens van saxofonist Orlando Julius en fluitist Ronald Snijders.

De helikopteract van dit jaar is De Jeugd van Tegenwoordig. Op 5 mei landen Willie Wartaal, Vjeze Fur, Faberyayo en Bas Bron met een helikopter in het Stadspark. Het hiphopcollectief opent het Bevrijdingsfestival met een optreden op de Main Stage.

Ook de Britse zanger Tom Odell speelt op 5 mei in Groningen. De zanger treedt alleen op in Groningen en speelt die dag niet op andere Bevrijdingsfestivals.

Naast Odell zullen Chef’Special, Kraantje Pappie en Youngr op het hoofdpodium te zien zijn. Voor Chef’Special is het een herkansing: in 2015 werd het optreden van de band vanwege noodweer stilgelegd.

In totaal zullen ruim vijftig acts uit het binnen- en buitenland op het Bevrijdingsfestival Groningen te zien zijn.

www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

(foto: Knelis)

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring