Navigatie overslaan

Gro­nings Brief­op­be­stel­ling ver­o­vert China

Het Groningse bedrijf Briefopbestelling, dat op bestelling sollicitatiebrieven schrijft, is begonnen de Chinese markt te veroveren. Sinds een kleine week schrijven de medewerkers sollicitatiebrieven voor in eerste instantie vijf miljoen studenten die afstuderen aan de universiteiten.

Het is in het land de gewoonte om alleen een cv op te sturen, maar volgens directrice Joke van der Ven worden de sollicitatiebrieven vol enthousiasme ontvangen door bedrijven, en worden de studenten daardoor zeker uitgenodigd voor een gesprek.

In Nederland schrijft Briefopbestelling zo'n 20.000 sollicitatiebrieven per jaar. In Peking blijft het niet bij brieven schrijven: er bleek een grote behoefte te zijn aan sollicitatietrainingen dus daar voorziet het Groningse bedrijf nu ook in.

Briefopbestelling heeft inmiddels ook indruk gemaakt op de Chinese overheid. Het bedrijf is gevraagd deel te nemen aan een internationale beurs over dienstverlenende activiteiten. Volgens Van der Ven krijgen jongeren weinig creativiteit en innovatief denken mee in het onderwijs, en kan haar bedrijf daarbij helpen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring