Navigatie overslaan

Gro­nings design G2K Euro­pees onderscheiden

Groningen is niet alleen een stad met een florerende uitgeef-, ict- of energiesector, maar blijkt ook op het gebied van design uitstekend met de nationale en internationale top mee te kunnen komen. Althans: het Gronings/Amsterdamse designbureau G2K won vorige maand drie Red Dot Communications Awards. Dat zijn Europese prijzen die worden toegekend in de grootste internationale designcompetitie. G2K won deze awards met de huisstijl van Maven Publishing en het jaarverslag van Brunel.

G2K werd zestien jaar geleden opgericht door Michael Klok (40). Al na enkele jaren besloot hij ook een vestiging in Amsterdam te openen. In totaal werken er bij G2K nu achttien medewerkers. G2K kreeg landelijk eerder al bekendheid onder meer met het ontwerpen van de huisstijl voor de Johan Cruijff University, Gasunie en Rijksuniversiteit Groningen.

‘Wij zijn erg ingenomen met het feit dat we deze internationale prijzen hebben gewonnen. We werken in de eerste plaats voor onze opdrachtgevers, maar zijn héél blij als een internationale vakkundige jury ons werk zo positief beoordeelt’, aldus Michael Klok.

Volgens hem onderscheidt G2K zich van andere designers doordat het goed de balans weet te vinden tussen enerzijds de eigen creatieve ambities en anderzijds de doelstellingen van de opdrachtgever.

Het gebeurt niet zo vaak dat een Gronings bedrijf een dependance opent in Amsterdam: meestal is het andersom. Volgens Klok is er in Amsterdam een iets ander werkklimaat dan in het Noorden. ‘Ja, Amsterdam is competitiever dan Groningen. Er is meer vraag naar creativiteit, maar het aanbod is ook groter. Maar in wezen komt het werken op hetzelfde neer, in Amsterdam of Groningen’.

Een van de ontwerpen die door G2K naar de Red Dot-competitie werden gestuurd betrof affiches die G2K voor D66 Amsterdam waren ontwikkeld. Deze werden beloond met de Best-of-the-Best Award, de hoogste onderscheiding van Red Dot. De prijswinnaars zijn binnenkort te zien in de Red Dot designmusea in Essen (Duitsland) en in Singapore.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring