Navigatie overslaan

Gro­nings film­the­a­ter Forum Ima­ges eert Rus­si­sche cinema

Ook op cultureel gebied laat Groningen het Nederland-Ruslandjaar niet ongemerkt voorbij gaan. Er worden verschillende culturele evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld het bijna een jaar durende programma ‘Rossija’ in filmtheater ForumImages. Van recente arthousehits tot stomme films en van de Hollywoodversie van het land waar de zon nooit onder gaat tot documentaires die het land en zijn bevolking levensgetrouw weergeven: het komt allemaal voorbij.

Hoewel je in de reguliere bioscopen slechts zeer zelden een Russische productie tegenkomt, speelt de Russische cinema al een volle eeuw een grote rol in de Nederlandse filmhuizen en –theaters. Het programma Rossija biedt een mooie kans om een grote dwarsdoorsnede van Russische klassiekers, recente filmtheaterhits, een aantal nepRussen: van Woody Allens parodie Love and war tot een zwierige Hollywoodvariant van Anna Karenina en documentaires opnieuw een podium en wit doek te bieden.

Het complete programma van Rossija, dat mede tot stand is gekomen dankzij een samenwerking tussen Groninger Forum en de stichting Noord-Nederland Rusland 2013, is te vinden op http://www.forumimages.nl/rossija.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring