Navigatie overslaan

Gro­nings media­be­drijf VIEMR heeft wereld­pri­meurs met 360 graden-video

Het Groningse mediabedrijf VIEMR weet de wereldprimeurs aaneen te rijgen. Recentelijk was het bedrijf al verantwoordelijk voor de allereerste in 360 graden gefilmde basketbalwedstrijd. Nu gaat Viemr zijn techniek om 360 graden-video’s te maken ook toepassen in de bestrijding van angststoornissen.

VIEMR is uiterst succesvol met zijn zelf ontwikkelde 360 graden-videotechnieken en de toepassing daarvan voor allerlei doeleinden: van reclamecampagnes tot wetenschappelijk onderzoek. ‘Wij zijn al vijf jaar werkzaam in de 360 graden videobranche’, zegt Stefan Vogelzang van VIEMR in gesprek met RTV Noord. ‘Die techniek is niet nieuw meer. Wij werken vooral in de commerciële sector. Nu wordt het echter ook ontdekt door andere sectoren. Ik denk dat dit heel groot gaat worden.’

In opdracht van het Leeuwarder internetbedrijf Coolminds, dat samenwerkt met het eveneens uit de Fries hoofdstad afkomstige behandel- en expertisecentrum Reik, levert VIEMR panoramische 3D-videobeelden die kunnen worden geprojecteerd in de virtual reality-bril Oculus Rift. Patiënten die lijden aan een angststoornis kunnen zo in een veilige omgeving geconfronteerd worden met stressvolle scenario’s. Zo heeft VIEMR opnamen gemaakt van drukke winkelstraten. Door deze via de Oculus Rift te tonen aan mensen met pleinvrees, kunnen zij op een veilige manier van hun angsten afkomen.

Een andere wereldprimeur die het Groningse mediabedrijf onlangs presenteerde was de opname van een playoff-wedstrijd van Nederlands basketbalkampioen GasTerra Flames met behulp 360 graden videotechnologie. ‘Tijdens de video kun je vanuit drie verschillende posities (achter de baskets en vanaf de middenlijn) de wedstrijd in 360 graden bekijken. Zelfs in de NBA is dit nog nooit vertoond’, aldus een trotse Peter van der Molen van GasTerra Flames.

Voor meer informatie over de diensten van VIEMR: http://www.viemr.nl

Voor de 360 graden-video van GasTerra Flames, kijk op: www.gasterraflames.nl/?ibox=open

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring