Navigatie overslaan

Gro­nings nieuw­bouw­pro­ject sleept prijs in de wacht

Het Groningse nieuwbouwproject ‘De Zunne’ van woningcorporatie Lefier heeft een landelijke prijs in de wacht gesleept. Het gaat om de Building Business Golden Green Awards 2010. Deze prijs is bestemd voor ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in bouw en vastgoed en moet vernieuwingen op dit terrein aanmoedigen.

De Zunne, in Groningen-Zuid, bestaat uit 32 woningen, waarvan 22 koopwoningen en 10 sociale huurwoningen. Alle woningen die deel uitmaken van De Zunne staan in het teken van duurzaamheid. Zo is er zoveel mogelijk gekozen voor bouwmaterialen die hergebruikt kunnen worden en zijn de woningen zeer energiezuinig. Ook zijn de woningen van een groen dak voorzien. Daarnaast is de bouwwijze zorgvuldig afgewogen op zijn invloed op de toekomst. Bouwafval en restmaterialen zijn tijdens het bouwproces afgevoerd, gescheiden en hergebruikt.

De jury koos dan ook voor De Zunne vanwege ‘de afgewogen materiaalkeuze, de mogelijkheid om in een later stadium de duurzame maatregelen in de woningen verder uit te breiden en de betrokkenheid van de bewoners vanaf ontwikkelingen tot realisatie en nazorg.’

www.wonenindezunne.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring