01/04/2008

Gronings restaurant 'Bij Jansen' naar finale van Mijn Tent is Top

Restaurant Bij Jansen in Groningen is doorgedrongen tot de finale van het televisieprogramma Mijn Tent is Top. Vandaag, 22 april, gaat het bedrijf van Sandra en Bart-Willem Jansen in het Hoogstraatje in Groningen de eindstrijd aan met het Bredase restaurant Flinstering. Het televisieprogramma Mijn Tent is Top is begonnen in vier steden waar jonge ondernemers de opdracht kregen een horecabedrijf op te zetten. Enschede en Den Haag zijn na tussentijdse oordelen van de vakjury onder leiding van televisiekok Herman den Blijker van het toneel verdwenen.

Onder het motto "Zuver, nuver en goud" heeft Bij Jansen zich vanaf het begin in de markt gezet als een puur restaurant waar streekproducten een belangrijk ingrediënt zijn voor de menukaart. Bij Jansen onderscheidt zich daarnaast met het Stadscafé, dat qua populariteit niet onder doet voor het restaurant. Bij Jansen is gevestigd in een monumentaal pand in het hart van de binnenstad van Groningen.

Sandra en Bart Willem Jansen rekenen, aldus een woordvoerder van Marketing Groningen, nu op de steun van gasten die al eens zijn geweest, gasten die van plan zijn te komen en Nederlanders die de uitzending volgen en het stel een warm hart toedragen. "Belangrijk, omdat de winnaar met sms-jes wordt bepaald", weet Sandra Jansen.

Dinsdag 22 april vanaf 19.30 uur groots finale feest in de Herestraat

De finale wordt door RTL4 live op televisie gebracht en dan zal bekend worden wie heeft gewonnen. Bij Jansen organiseert vanavond in de Herestraat een groot, rood feest. Iedereen is van harte welkom om , gekleed in het rood, samen met Groningen dit feest te vieren. Het gaat erom wie de meeste stemmen heeft ontvangen: SMS GRONINGEN naar 3040!

Er wordt hard gewerkt aan het programma. Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

19:30 uur - 20:00 uur VastGoed
20:00 uur - 20:30 uur Papa di Grazzi
20:30 uur - 21:15 uur I.O.S.
21:15 uur - 23:00 uur RTL 4 Live uitzending met gastpresentator Martijn Krabbé.
23:00 uur - 23:30 uur Hollands Verdriet

Binnen in het authentieke borrelcafé zal sfeermaker Jan Ottens optreden.

www.iksteungroningen.nl

01/03/2008
Filmpjes van mobieltjes centraal op Gronings festival
01/03/2008
Groningen presenteert nieuwe vorm van gesubsidieerde arbeid: de Seniorenbaan