Navigatie overslaan

Gro­nings Stads­park drie dagen lang in het teken van muziek

Op de drafbaan in het Groningse Stadspark wordt op 2, 3 en 4 september de zomervakantie afgesloten met drie opeenvolgende dagen vol muziek. Achtereenvolgens vinden ‘Het Leukste Muziekfeest Van Groningen’, ‘Dance in the Park’ en het hagelnieuwe festival ‘Heroes of Rock’ plaats.

‘Het leukste muziekfeest van Groningen’ kenmerkt zich door een indrukwekkend programma van maar liefst 20 Nederlandse artiesten, waaronder Dean Saunders, Koos Alberts, Henk Wijngaard, Corry Konings, Frans Duijts, Sieneke, Wolter Kroes en Jannes. Daarnaast presenteren de veertien dorpen zich die in de finale staan van de verkiezing ‘Het Leukste Dorp Van Groningen’ en zijn er kraampjes, een kinderkermis en eet- en drink plaza’s.

‘Dance in the Park’ is een groots opgezet dancefestival met maar liefst 25 nationale en internationale DJ’s op drie in- en outdoorpodia. Daarnaast zijn er spectaculaire laser- en lichtshows, gogo-danseressen en art-performances. Onder de DJ’s die optreden zijn bekende namen als Jean, Erik van Kleef, Michel de Hey, Erick E, Funkerman en Invite.

Geheel nieuw dit jaar is ‘Heroes of Rock, the Tributes’. Op dit muzikale eerbetoon aan de grootste rockartiesten en bands van de wereld zijn een groot aantal tributebands te vinden. Onder andere Queen, the Rolling Stones, Simple Minds en U2 passeren tijdens het festival de revue. De bands zijn vooral geselecteerd op hun sound en niet omdat ze fysiek op hun grote voorbeeld lijken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring