Navigatie overslaan

Gro­ning­se app helpt zzp’ers bij administratie

Altijd de administratie up-to-date en bij de hand op je mobiele telefoon: dat is handig, zeker voor zelfstandigen zonder personeel. Dat bedacht ook een Gronings bedrijf dat nu een speciale app heeft ontwikkeld voor zzp’ers en freelancers.

De Groningse communicatieadviseur Rogier Brink heeft een iPhone-app ontwikkeld waarmee zzp’ers en freelancers gemakkelijk hun uren- en rittenregistratie kunnen bijhouden. De app, Coen genaamd, is verkrijgbaar in de iPhone AppStore.

Veel zzp’ers en freelancers zijn voor hun inkomsten afhankelijk van een goede registratie van gewerkte uren en de kilometers die voor dat werk gereden zijn. Bij veel zzp’ers is deze administratie ongestructureerd, waardoor het bijwerken veel tijd kost en ze vaak achteraf moeten schatten hoeveel tijd ergens aan gewerkt is.

De app Coen brengt hierin verandering. Coen kan gezien worden als een persoonlijke assistent die professionals simpel ondersteunt bij het bijhouden van hun uren en ritten. De App herinnert hen dagelijks om hun administratie bij te houden en biedt een platform om alles in te voeren en op te slaan. Coen doet daarnaast suggesties aan de hand van gegevens die hij afleest in de Iphone-agenda en de ritten die hij heeft geregistreerd. Op elk moment kunnen de gegevens via Excel geëxporteerd worden naar een e-mailadres.

Het idee voor Coen is afkomstig van Rogier Brink, communicatieadviseur in Groningen en sinds 3 jaar zzp’er. Zelf liep hij voortdurend aan tegen het gebrek aan een goed maar simpel registratiesysteem. Na weer een avond ploeteren en uitzoeken van uren en verreden kilometers kwam het besef dat dat toch simpeler en sneller moest kunnen. Hij zocht samenwerking met de eveneens uit Groningen afkomstige app-ontwikkelaar BeepRoger, met als resultaat de lancering van Coen.

Coen is verkrijgbaar als app voor iPhone en iPad. Binnenkort zal ook een versie voor Android ontwikkeld worden.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring