Navigatie overslaan

Gro­ning­se archi­tec­te noor­de­lij­ke Zaken­vrouw Van Het Jaar 2011

In Groningen zijn de afgelopen jaren steeds meer vrouwen zakelijk actief en staan aan het hoofd van een (eigen) onderneming. Een van hen maakt daarbij zo veel indruk dat zij is uitgeroepen tot Noordelijke Zakenvrouw Van Het jaar 2011. Het gaat om architecte Suzan Wierenga, directeur-aandeelhouder van het internationale achitectenbureau KAW Architecten in Groningen.

Suzan Wierenga, woonachtig in Winsum (Gn), sleepte de titel in oktober in de wacht uitgeroepen tijdens het evenement ‘Women in Business’ in Martiniplaza in Groningen. Voor de titel waren drie vrouwelijke ondernemers genomineerd: uit Groningen, Friesland en Drenthe.

Suzan Wierenga (37) is directeur en mede-eigenaar van KAW Architecten in Groningen. Volgens de jury was zij net iets beter dan de andere genomineerden, Trudie Timmerman, eigenaresse van een bedrijf in LED verlichting in Leeuwarden, en Roelie Lubbers uit Drenthe, directeur van accountantskantoor BDO.

Volgens de jury, onder voorzitterschap van Karin Orsel uit Delfzijl, een van de eerdere winnaressen van de titel Zakenvrouw van het Noorden, heeft Suzan Wierenga de titel verdiend omdat ze zo dapper was om in 2004 aandelen over te nemen en ondernemer te worden.

Sindsdien is KAW gegroeid en heeft vestigingen in onder meer Eindhoven en Barcelona. Er zijn weinig noordelijke architectenbureaus die op deze manier landelijk en internationaal actief zijn. ‘Suzan Wierenga is een zakenvrouw met lef en visie’, aldus de jury.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring