01/04/2009

Groningse basisschool beleeft primeur met eerste groene dak op bestaande constructie

De Groninger basisschool St. Michaëlschool heeft als eerste gebouw in Nederland een lichtgewicht groen dak op een bestaande dakconstructie gekregen. Groene daken werken energiebesparend doordat ze warmte in de winter vasthouden en verkoeling in de zomer geven. Bovendien werkt het groene dak als een buffer bij hevige regenval en zorgt het voor de opname van fijnstof.

Het dak is volgens de gemeente Groningen een mooi voorbeeld van hoe lokale partijen samenwerken aan een leefbare en duurzame stad. Voor het project is de basisschool grondig èn duurzaam verbouwd en opgeknapt. Het is uitgebreid met drie leslokalen bovenop het bestaande gebouw en een apart speellokaal. Ook de verwarming is vervangen en er is dubbele beglazing aangebracht.

De gemeente Groningen heeft een actieve rol gespeeld bij de totstandkoming van het dak. Groene daken brengen natuur in de stad en dat is goed voor een leefbare stad. Sinds een jaar stimuleert de gemeente door middel van een subsidie particuliere huiseigenaren ook een soortgelijk dak aan te leggen.

Het project past daarnaast in de ambitie van de gemeente om van Groningen de duurzaamste stad van Nederland te maken.

01/03/2009
Jaarlijks 15.000 mensen extra aan de slag voor Gasunie dankzij Gasrotonde
01/03/2009
Eerste echte zeedijk vol sensoren in Eemshaven