Navigatie overslaan

Gro­ning­se bin­nen­stad in win­ter­se sferen

De binnenstad van Groningen wordt ook dit jaar rondom de feestdagen weer omgedoopt tot ‘Wintercity’. Naast de inmiddels traditionele ijsbaan is er in de kerstvakantie enorm veel te doen in het stadshart. Van winters straattheater en kerstkoren tot ijssculpturen, lichtjesparades en allerlei activiteiten speciaal voor kinderen. Zoals elk jaar werd de Groningse winterprogrammering ingeluid met het ontsteken van de lichtjes in de gigantische kerstboom op de Grote Markt.

De kerstboom en andere sfeerverlichting op de Grote Markt wordt dit jaar verzorgd door de Groningen City Club en leerlingen van het AOC-terra college. De boom is daarom aangekleed met witte, zilveren en groene kerstballen en 1.000 LED-lichtjes. Naast deze hoofdboom staan er verspreid door de stad nog meer feestelijk opgetuigde (kunstkerstbomen). Nieuw dit jaar is de verlichting aan de binnenzijde van de gebouwen langs de Grote Markt en het Gedempte Zuiderdiep.

De ijsbaan in de binnenstad komt net als vorig jaar op het Waagplein. De baan geopend tot en met 5 januari 2014. Er kan van maandag tot en met zaterdag geschaatst worden tussen 10.00 en 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 22.00 uur. Tijdens oud en nieuw zijn er aangepaste openingstijden. Op de ijsbaan vinden verschillende programma onderdelen plaats, zoals ijsclinics en demo’s. Ook kan er weer geschaatst worden met de vorig jaar geïntroduceerde oranje zeehond ‘Bobby’ als schaatshulp.

Ook dit jaar zal het winkelend publiek verrast worden met sfeervolle winterse acts tijdens het weekend voor kerst, het weekend tussen kerst en oud en nieuw en het weekend na de jaarwisseling. Op het programma staan onder andere kerstkoren, ijsbeeldhouwdemonstraties, een zingende kerstboom, levensgrote insecten, muzikale optochten en een ontsnapte kermisattractie. Ook organiseert het Grand Theatre een speciaal buitenprogramma van haar Bliksem Winterfestival.

Naast bovenstaande initiatieven kan het publiek deze winter natuurlijk ook weer genieten van het evenement Winterwelvaart (20 t/m 22 december) aan het historische Hoge en Lage der A.

winter.groningen.nl/evenementen-winter

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring