Navigatie overslaan

Gro­ning­se bin­nen­stad kleurt Roze tij­dens Roze Zaterdag

De binnenstad van Groningen is 1,2 en 3 juli het decor van de landelijke manifestatie ‘Roze Zaterdag’. Het evenement, dat ieder jaar in een andere stad plaatsvindt, trekt traditiegetrouw vele duizenden homo’s, lesbiennes en transgenders uit heel Nederland.

Het hele weekend vinden er in het kader van Roze Zaterdag allerlei activiteiten plaats. Daarbij gaat het onder andere om een parade door de binnenstad, een musical in de Stadsschouwburg, een informatiemarkt, optredens op diverse podia op Grote Markt en Vismarkt, verschillende exposities in musea, lezingen van schrijvers en dichters aan het Hoge der A, en theater.

Trouwen

In de Martinikerk biedt de gemeente Groningen LGBT-stellen, heterostellen en alle andere mogelijke stellen de mogelijkheid om opnieuw de huwelijksbelofte uit te spreken, het samenlevingscontract te bestendigen of elkaar gewoon de liefde te betuigen. Deze openbare inloopceremonie vindt plaats van 13.00 -16.00 uur.
Opgeven hoeft niet. Loop gewoon naar binnen, sluit achteraan in de rij en zeg in het bijzijn van een echte ambtenaar van de burgerlijke stand en alle andere aanwezigen dat je (nog steeds) van elkaar houdt, in voor- en tegenspoed.
De Groninger kunstenares Maria Koijck ontwerpt speciaal voor deze gelegenheid een trouwkapel, waarin oerHollandse en Groningse elementen centraal staan.

Naast tal van activiteiten in de stad Groningen, hebben ook de ommelanden een belangrijke rol in het Roze Weekend. Met prachtige natuurgebieden biedt Groningen op zondag 3 juli rust en ruimte na een drukke dag in de binnenstad. Met fietstochten, een lesbisch literaire wandelroute, een motortoertocht en een classic cars tocht ontdekken we wat de ommelanden van Groningen te bieden hebben. Voor wie in de stad wil blijven, is er ook een programma zoals een dichtersontbijt in de Prinsentuin, een culturele Roze Zondag bij Het Paleis.

www.rozestadgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring