Navigatie overslaan

Gro­ning­se Cata­wiki geno­mi­neerd voor Accen­tu­re Inno­va­ti­ons Award

Het Groningse Catawiki is - als enig Noord-Nederlandse bedrijf - genomineerd voor de Accenture Innovations Awards. Uit 300 inzendingen is het door een vakjury gekozen bij de 5 genomineerden in de categorie ‘Best Web Concept’. Daarnaast is Catawiki ook genomineerd voor de Publieksprijs. Eerdere winnaars zijn onder andere Buienradar en Hyves.

Catawiki is de online catalogus van alles dat wordt verzameld. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers aangevuld. Gebruikers kunnen er gratis hun verzameling en zoeklijst in bijhouden. Ook is het mogelijk verzamelobjecten te kopen en verkopen op basis van de centrale catalogus.

Daardoor kunnen verzamelobjecten snel aangeboden worden zonder zelf gegevens en afbeeldingen in te voeren. Hiermee onderscheidt Catawiki zich duidelijk van handelsplatformen als eBay en Marktplaats. Ook is zo het prijsverloop van een verzamelobject te volgen. De Catawiki catalogus heeft grote voordelen boven papieren verzamelcatalogi: hij is gratis en altijd up-to-date.

De site is eind november 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn meer dan een half miljoen verzamelobjecten toegevoegd in 50 rubrieken door bijna 5.000 enthousiaste gebruikers. Zo staan vrijwel alle postzegels ooit in Europa uitgegeven op de site.

Het aantal verkochte items neemt snel toe. Zo worden er al 120.000 strips te koop aangeboden, het grootste aanbod in Nederland.

www.catawiki.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring