Navigatie overslaan

Gro­ning­se Cono­s­hip Inter­na­ti­o­nal toont ken­nis en kun­de met ont­werp voor futu­ris­tisch cruiseschip

Scheepsontwerp- en engineeringsbureau Conoship International heeft onlangs haar conceptschip Comfort Ferry Cruise(CFC) gepresenteerd. Het futuristisch ogende schip is een sterk staaltje van het vakmanschap dat het Groningse bedrijf al meer dan een halve eeuw aan de dag legt. Wereldwijd zijn er momenteel ’meer dan tweeduizend door Conoship ontworpen schepen in de vaart: van baggerschepen tot tankers en van veerboten tot offshore-schepen. Één ding hebben al deze schepen gemeen: ze zijn bij oplevering het neusje van de zalm op technologisch gebied.

Het concept van de CFC laat nog maar eens zien waarom Conoship door de jaren heen een reputatie heeft opgebouwd van innovator in de scheepsbouw. Het bijzondere schip is gebaseerd op het innovatieve en intensief geteste CONO-SWA-Tri-Hull-platform. Dit principe, met een scheepsromp in drie delen, maakt het schip extra manoeuvreerbaar, heeft veel stabiliteitsvoordelen en levert grotere dekruimtes op, waardoor flexibiliteit in de configuratie van de opbouw van het schip mogelijk is.

Het is vooral die opbouw, ontwikkelt in nauwe samenwerking met industrieel ontwerper Sikko Valk die het concept ontwerp zijn futuristische uitstraling geeft. Het onconventionele ontwerp biedt een aerodynamische, vloeiende hoofdvorm en grote panoramische ramen die een spel van schaduw en licht creëren. ‘Het doel van de CFC is dan ook om haar passagiers een ontzagwekkende en oog-openende ervaring te bieden, als een voortdurend vernieuwende bewegende showcase waar het absolute hoogtepunt van menselijke beschaving en techniek wordt geïmplementeerd en getoond’, aldus Conoship op haar website.

Over Conoship International
Conoship werd opgericht in 1952 als centraal ontwerpbureau voor een groep Noord-Nederlandse scheepswerven. Het in Groningen gevestigde bureau heeft door de jaren heen een breed scala aan schepen ontworpen. Centraal in elk design staat de samenwerking met de opdrachtgever. ‘Uw visie op maritieme zaken in combinatie met onze kennis en knowhow op het gebied van scheepsontwerp zal resulteren in het meest doelgerichte en unieke schip waarmee u zich onderscheidt van de rest, aldus het bedrijf op haar website. ‘Onze scheepsarchitecten, mechanische en constructie ingenieurs hebben de drive en het vermogen om de meest uitdagende complete ontwerpen te realiseren. Vanaf de eerste plankenschets tot aan de oplevering van het schip.

Foto: Sikko Valk MSc
www.sikkovalk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring