Navigatie overslaan

Gro­ning­se Druk­te­mo­ni­tor-app’ checkt druk­te op kan­toor via wifi

Het Groningse bedrijf Greatwaves heeft een innovatieve druktemonitor ontwikkeld. Hiermee kunnen werknemers thuis, met een app, zien hoe druk het is op kantoor en of het dus nog mogelijk is de verplichte anderhalve meter afstand te houden. De belangstelling voor de app is groot.

Het is een vraag die veel bedrijven bezighoudt: hoe kunnen we weer veilig naar kantoor, als dat weer mag? Het Groningse Greatwaves, dat voor zestig klanten in heel Nederland de wifi-verbindingen regelt, heeft daarop het antwoord: de druktemonitor.

De druktemonitor meet hoeveel apparaten er in het gebouw met wifi verbonden zijn. Het is daarbij ook mogelijk om per verdieping te bekijken hoeveel mensen er aan het werk zijn, zegt Wouter Zijlstra van Greatwaves.

Volgens Zijlstra wordt rekening gehouden met het feit dat mensen vaak meerdere draadloze apparaten tegelijk gebruiken. Gemiddeld hebben mensen tussen de 1,6 en 1,8 apparaten aangesloten op de wifi, zegt Zijlstra. Greatwaves rekent daarom met een factor 1,7.

Flexplekverhuur

Onder andere Catawiki uit Assen werkt al met de druktemonitor. “Zodra we weer naar kantoor mogen, kunnen onze medewerkers kijken hoe druk het op kantoor is en op welke verdieping ze het beste kunnen gaan zitten”, zegt James Thompson van Catawiki.

Bij De Groene Afslag, een startup-hub nabij Amsterdam, wordt de tool vooral gebruikt voor de flexplekverhuur. “Als de regels versoepeld worden, kunnen ondernemers real time zien of er nog plek is. Zo kunnen ze beslissen of ze die dag een werkplek willen huren.”

Ook het Groningse marketingbureau Tomorrowmen gaat werken met de druktemeter. “Bovendien zijn we daar bezig met het plaatsen van informatieschermen in de lobby”, voegt hij toe.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring