Navigatie overslaan

Gro­ning­se enie​.nl gaat inter­na­ti­o­naal dank­zij Shell Ven­tu­res en pen­si­oen­fonds ABP

Shell Ventures en pensioenfonds ABP hebben een belang genomen in het Groningse zonne-energiebedrijf enie.nl. Met de kennis en het kapitaal van de nieuwe aandeelhouders wil Enie verder groeien in Nederland maar ook daarbuiten, onder andere in België en Duitsland. Het uiteindelijk doel? “De kansen van het klimaatvraagstuk effectief aangrijpen om zonne-energie op nummer één te zetten.”

Enie is in 2013 opgericht door de broers Patrick en Milan van der Meulen enie.nl met als missie om zonne-energie voor iedereen beschikbaar te maken, en om zo een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het klimaatvraagstuk. Enie.nl is inmiddels een van de koplopers in de Nederlandse zonne-energiemarkt en groeit sterk in Zuid-Afrika.

Volgens Patrick van der Meulen, oprichter en CEO van enie.nl, is Enie nog continu op zoek naar manieren om de impact in de wereld te vergroten. “Hoeveel meer impact kun je maken als een van de grootste energiebedrijven en het grootste pensioenfonds van Nederland achter je missie gaan staan? Het feit dat ABP en Shell – ieder vanuit hun eigen overtuiging en met ondersteuning van hun eigen kennis en netwerk – hier nu op inzetten is een nieuwe mijlpaal voor ons, maar vooral voor de energietransitie”, zo zegt hij.

Energiebedrijf van de toekomst

Met deze twee nieuwe aandeelhouders zet enie.nl een volgende stap in de snelle opmars van zonne-energie in het algemeen, en de groei van enie.nl in het bijzonder. Naast Nederland en Zuid-Afrika zal enie.nl de komende periode verder de grenzen over trekken naar onder andere België en Duitsland. “We hebben de ambitie en de plannen om zonne-energie op Europees niveau te gaan aanbieden. De kennis en het kapitaal dat nu door Shell Ventures en ABP worden ingebracht, is voor enie.nl een enorme duw in de rug”, aldus Milan van der Meulen, oprichter en Chief Marketing & Digital Officer.

De broers Patrick en Milan gaan met deze investering toewerken naar het energiebedrijf van de toekomst. “Deze investering bevestigt de weg die we zijn ingeslagen om mensen en bedrijven op een makkelijke manier over te laten stappen op zonne-energie. Er valt binnen de netwerken van Shell en ABP voor ons veel synergie te behalen in het slim aanbieden van andere producten en diensten. We gaan zonne-energie combineren met accu’s en laadpalen en creëren zo de gehele duurzame energieoplossing voor thuis en op het werk.”

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring