Navigatie overslaan

Gro­ning­se geschie­de­nis en ver­ha­len komen tot leven met Augu­men­ted Reality-app

Een app waarmee de Groningse geschiedenis en verhalen over Groningen tot leven komen. Dat is de onlangs gelanceerde ‘Augmented Groningen’ app, een project van Economic Board Groningen.


Met behulp van Augmented Reality wordt het mogelijk om terug te gaan in de tijd en te ervaren hoe locaties in Noord- en Midden-Groningen er in het verleden uitzagen. Augmented Reality voegt extra beelden toe aan de werkelijkheid, die je via de camera op je telefoon of tablet kunt bekijken.

Noord-Groningen barst van de geschiedenis en verhalen, waarvan een deel niet meer te zien is. Dankzij de app wordt een deel van de verhalen alsnog tot leven gebracht, en kun je terplekke zien hoe een locatie er vroeger uit heeft gezien.

De app vertelt verhalen over onder andere Borg Ewsum, Ezinge, de Fraeylemaborg en de Dollard.

Economic Board Groningen heeft de app laten ontwikkelen als onderdeel van het programma Toerisme. Het doel is om bijzondere plekken in de provincie in kaart te brengen en de geschiedenis en verhalen in deze regio onder de aandacht te brengen. De app brengt ook in kaart waar je in de buurt terecht kunt om te eten, slapen, te spelen of tot rust kunt komen.

De app is gemaakt door VIEMR, in samenwerking met RTRN Communicatie & Creatie en Annie Made It. Je kunt 'm downloaden via de App Store of de Google Playstore.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring