Navigatie overslaan

Gro­ning­se hon­densnack ver­o­vert Ame­ri­kaan­se markt

Het Veendammer bedrijf Paragon Products gooit wereldwijd hoge ogen met de vegetarische en volledig natuurlijke hondenknabbel die het produceert van aardappelzetmeel. Vooral dankzij de razendsnel groeiende populariteit van de Groningse ‘veggie dog chews’ in de Verenigde Staten wist Paragon zijn omzet in de afgelopen vier jaar te verdubbelen. Inmiddels wordt ruim een kwart van de vrolijke hondensnacks die in Veendam van de lopende band rollen verscheept naar Amerika.

In een pas vier jaar oude hypermoderne en energiezuinige fabriek in Veendam produceert Paragon lekkernijen voor honden van aardappelzetmeel in allerlei vrolijke vormen en kleuren. Van natuurgetrouwe varkensoren en botten tot egeltjes en zelfs krokodillen: je kunt het zo gek niet bedenken of ze kunnen het bij Paragon maken.

Naast het feit dat de knabbels er leuk uitzien en goed smaken, zijn ze ook nog eens goed voor de gezondheid van de consumerende viervoeter. Zo gaan ze tandplak en tandsteen tegen, bevorderen ze de spijsvertering dankzij toegevoegde vezels en omdat er geen gebruik wordt gemaakt van dierlijke grondstoffen is er geen risico op besmettelijke ziekten. En zelfs voor de baasjes is er een voordeel, want die houden aan Paragon dog chews geen vette vingers over, zoals bij veel andere hondensnacks wel het geval is.

De Groningse hondensnacks worden inmiddels in zo’n veertig landen wereldwijd verkocht en vooral in Amerika groeit de omzet snel. De dog chews van aardappelzetmeel gaan daar zelfs zo snel over de toonbank dat de strategische voorraad voor een half jaar die Paragon in Amerika aanhoudt, vaak al na een kwartaal op is. En met de Global Pet Expo 2012 in Orlando, Florida voor de deur zal de groei voorlopig niet stagneren. Paragon zal van 20 tot 22 februari op deze beurs – de grootste in zijn soort wereldwijd - de dog chews nog meer onder de aandacht brengen.

Momenteel is het grootste deel van de omzet (65 tot 75 procent) van Paragon Products nog altijd uit Europa afkomstig. Het Amerikaanse aandeel is sinds de lancering van de ‘dog chews’ in de VS echter razendsnel gestegen naar zo’n 25 procent. Azië, en dan met name Zuid-Korea, is verantwoordelijk voor ongeveer een tiende van de omzet.

www.paragondogchews.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring