Navigatie overslaan

Gro­ning­se Hoofd­sta­ti­on op twee na mooi­ste van Europa

Het Groningse hoofdstation is het op twee na mooiste treinstation van Europa, zo blijkt uit onderzoek van de reiswebsite StedenTripper.com. Het Antwerpse Centraal Station eindigde als eerste, daarna volgde als tweede het Gare des Bénédictins in het Franse Limoges.

Veel mensen reizen met het openbaar vervoer door Europa en zien daardoor vele stations voorbij komen. StedenTripper.com hield daarom een enquête onder de reizigers om te kijken wat zij het mooiste station vonden.

De website verzamelde de meningen van 1.139 bezoekers. ‘We hebben alle respondenten foto’s laten zien van de stationshal, de sporen en de buitenzijde van alle stations, waarop zij hun voorkeur konden baseren,’ aldus Erik Lammers van StedenTripper.com.

Liefst 48% van de ondervraagden plaatste het 105 jaar oude Station Antwerpen-Centraal hierbij op de eerste plaats. ‘De derde plek voor Groningen is op zich niet zo verrassend, al dachten wij dat Haarlem toch werd gezien als mooiste station van Nederland. Dit station eindigde echter net buiten de top tien.’

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring