Navigatie overslaan

Gro­ning­se hulp­mid­de­len bren­gen dui­zen­den men­sen natuur­lijk in beweging’

Jamy, James, Wendy en Betty zijn erg belangrijk voor het bedrijf United Care? Het lijken namen van medewerkers, maar niets is minder waar. Het zijn de productnamen van het Groningse bedrijf. Dergelijke bijzondere namen horen bij bijzondere producten en dat zijn Jamy, James, Wendy en Betty zeker. Ze maken voor veel hulpbehoevende mensen namelijk een groot verschil. Jamy, James, Wendy en Betty zijn innovatieve transferhulpmiddelen, ook wel tilliften genoemd. United Care is het enige bedrijf in Nederland dat deze belangrijke hulpmiddelen ontwikkelt en produceert.

Niet voor niks is United Care één van de genomineerden voor de prestigieuze Groninger Ondernemingsprijs. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en innoveert duurzame, veilige en comfortabele hulpmiddelen waarmee mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zich kunnen verplaatsen. Vanuit Groningen heeft het voor zichzelf een toonaangevende positie in Nederland weten te verwerven.

‘United Care is dé transferspecialist van Nederland’, aldus algemeen directeur Jan Stevenson. ‘Onze focus ligt op het ontwerpen, ontwikkelen en innoveren van duurzame, veilige en comfortabele transferhulpmiddelen, oftewel: hulpmiddelen waarmee mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking zich kunnen verplaatsen.’ De slogan van het bedrijf is ‘Natuurlijk in beweging’. Stevenson: ‘Met onze producten proberen wij continu een significante bijdrage te leveren aan de mobiliteit en het behoud van zelfstandig leven, wonen en werken. Langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen wordt immers steeds belangrijker.’

Uniek in Nederland


United Care bestaat uit een hecht team dat met passie werkt. Deze passie, gecombineerd met een vleugje Groninger nuchterheid, heeft het bedrijf in de loop der jaren op de kaart gezet en zo is de naam in de branche een begrip geworden. Stevenson: ‘Dat betekent niet dat wij op onze lauweren kunnen rusten. Integendeel! Het gebruikersgemak van onze tilliften moet blijven aansluiten op de continue veranderingen in de zorg. Voor de komende jaren willen wij ons daarom nog meer richten op productinnovatie, zodat iedereen – of het nu thuis is, of in een zorginstelling – natuurlijk in beweging kan blijven.”

Lees meer op de website van United Care.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring