Navigatie overslaan

Gro­ning­se IT-bedrij­ven ont­wik­ke­len inno­va­tie­ve kerk-app Scipio

De Groningse IT-bedrijven Socie en Hagru hebben gezamenlijk een innovatieve kerk-app ontwikkeld voor de smartphone: Scipio. Het uitgangspunt voor de ontwikkelaars was een app te ontwikkelen die ondersteuning biedt bij het beschikbaar stellen van mobiele collectes, het doen van financiële toezeggingen, het verwerken van ledenmutaties en de communicatie met gemeenteleden. Met de Scipio App is dat volgens de makers allemaal gelukt.

Een belangrijke functie van de app is mobiel doneren. Geen contant geld in je portemonnee of collectemunten die op zijn? Met de komst van de app is dit probleem verleden tijd. De app maakt het mogelijk om te collecteren met de smartphone. Een lid kan eenvoudig een saldo opwaarderen, die in verschillende delen te doneren is aan eigen gekozen collectedoelen. Daarnaast kunnen leden eenvoudig financiële toezeggingen voor bijvoorbeeld Kerkbalans of VVB ingeven. Door de digitale verwerkingen van de financiële toezeggingen kunnen kerken efficiënter werken.

Dankzij de app kunnen kerkgemeenten beter in contact blijven met hun leden. Mocht een lid bijvoorbeeld verhuizen, dan kan een adreswijziging eenvoudig worden doorgegeven. De Scipio App bevat daarnaast diverse functies waarmee leden toegang krijgen tot informatie over hun kerk. Denk hierbij aan een interactieve ledenlijst, de gemeenteagenda, foto’s en nog veel meer. Naast het tonen van de algemene kerk agenda, is ook de persoonlijke, kerkgebonden agenda zichtbaar. Leden kunnen lid zijn van diverse groepen met verschillende agenda’s. Ook is het mogelijk een pushbericht alleen te richten naar een specifieke groep.

Socie en Hagru zijn dit jaar gaan samenwerken met als doel de perfecte app voor kerken te ontwikkelen. De Scipio App sluit naadloos aan op de beschikbare leden- en financiële bijdragenadministratie van Scipio Online. Deze App levert een bijdrage aan kerkgenootschappen door in te spelen op de steeds grotere rol van de smartphone in het leven van kerkgangers.

De Scipio App is inmiddels operationeel en de eerste pilots zijn volgens de ontwikkelaars succesvol.

Kijk voor meer informatie op de website van Hagru.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring