Navigatie overslaan

Gro­ning­se iWink bouwt eer­ste drem­pel­vrije’ web­si­te­pak­ket voor woningcorporaties

Het Groningse full service internetbureau iWink heeft als eerste partij in Nederland een drempelvrij websitepakket voor woningcorporaties gemaakt. Dat betekent dat alle Nederlandse woningcorporaties in Nederland nu relatief eenvoudig een website kunnen realiseren die direct voldoet aan de wettelijke webrichtlijnen.

Vanaf september 2020 moeten (semi-)overheidsorganisaties, en dus ook woningcorporaties, voldoen aan de ‘Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)’. Dat zijn internationale richtlijnen voor toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van online communicatie, zodat ook mensen met een beperking zonder problemen hun informatie online kunnen vinden.

Gebruiksvriendelijke online communicatie

Zo’n vier miljoen mensen in Nederland hebben een functionele beperking, waardoor zij online problemen ervaren. “Dat ziet iWink graag anders en daarom hebben we extra veel zorg en aandacht voor de online toegankelijkheid van hun websites, intranetten en jaarverslagen”, zo meldt het internetbureau. “Zo vanzelfsprekend de beschikbaarheid van een invalideparkeerplek is, zo logisch zou toegankelijke en gebruiksvriendelijke online communicatie moeten zijn.”

Websitepakket woningcorporaties

iWink helpt organisaties met het opzetten van digitale communicatie van bijvoorbeeld websites, intranetten en jaarverslagen. Dat doet ze op basis van pakketten. Het websitepakket voor woningcorporaties is daar één van. Met dit pakket kunnen woningcorporaties binnen een korte tijd een kwalitatief hoogwaardige website realiseren. Die vanaf nu dus ook nog eens WCAG-proof is.

Drempelvrij

Het websitepakket van iWink is geaudit door Cardan. De controle is extra streng uitgevoerd omdat het om een websitepakket gaat. Al met al voldoet het websitepakket aan alle 50 eisen en is het het eerste websitepakket dat toegankelijk is op basis van de WCAG 2.1, niveau AA, zo zegt iWink. Met een certificaat als bewijs en het Drempelvrij-waarmerk met twee sterren, is dit het eerste drempelvrije websitepakket voor woningcorporaties.

Mede dankzij deze inspanning is iWink sinds kort ook opgenomen als aanbieder op de Dutch Digital Accessibility Index. Dat is een initiatief van Stichting Drempelvrij. Deze commissie controleert of een organisatie aantoonbaar over voldoende kennis en ervaring beschikt en toetst de producten en diensten op de richtlijnen van de WCAG. Het eindoordeel dat iWink kreeg van de accreditatiecommissie is positief: "iWink voldoet aan het criterium van aantoonbaar toegankelijke producten en heeft voldoende actuele deskundigheid en ervaring op het gebied van digitale toegankelijkheid.”

iWink

iWink helpt organisaties met het opzetten van digitale communicatie zoals websites, e-mailmarketing, intranetten en is marktleider op het gebied van online jaarverslagen. Sinds 2002 heeft iWink meer dan 750 websites en -applicaties gerealiseerd. iWink is opgericht in Groningen en ook gevestigd in Utrecht.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring