Navigatie overslaan

Gro­ning­se Klep­per-app bezorgt smartpho­ne-kiek­je in de brievenbus

Een kaart en een postzegel kopen, de kaart vervolgens van tekst voorzien en helemaal naar de brievenbus lopen om iemand een fijne verjaardag toe te wensen? Dat hoeft allemaal niet meer. Want nu is er de Klepper-app. Met deze app kunnen smartphone-gebruikers digitale foto’s vanaf hun telefoon als postkaart laten drukken en bezorgen bij vrienden, familie en kennissen.

De Klepper-app is enthousiast is ontvangen. ‘Ansichtkaart 2.0. Briljant door eenvoud, polaroidje kieken, onderschrift verzinnen, adres invoeren en de rest wordt geregeld’ en ‘Werkt perfect! In 4 stappen een ansichtkaart verstuurd. Perfect door eenvoud’, zijn slechts enkele reacties die gebruikers achterlieten in de Google Play Store voor Android en ook de iPhoneclub en de MacFan zijn lovend over de app.

Begin dit jaar introduceerden de Groningse bedenkers, Goris en Ard de Boer, de Klepper-app in Apple’s App Store en sinds een paar maanden is de Android versie ook beschikbaar. Inmiddels zijn de eerste paar duizend kaarten afgeleverd door heel Nederland en het aantal gebruikers groeit nog elke dag. En dat zonder noemenswaardige reclame voor de app.

Klepper is gratis te installeren. Een ‘credit’ kost 1,99 euro, daarmee kunnen gebruikers een foto met maximaal zestig tekens tekst als postkaart laten bezorgen op elk gewenst adres in Nederland, ook vanuit het buitenland. De opdrachten gaan automatisch naar de stad-Groningse drukkerij Zalsman. Die drukt de foto’s in de vorm van een ouderwetse polaroid af op glimmend fotopapier en steekt deze in een retro-envelop.

Inmiddels worden er dagelijks ruim dertig credits verkocht. De mannen willen graag groeien naar duizend credits per dag, zo geven ze aan in een interview met het Dagbald van het Noorden. Goris en Ard werken aan de app naast hun bestaande baan. Goris overweegt zich vol op de app te storten. ‘Er is nog veel meer mogelijk, ook op het gebied van ’branding’. Bedrijven kunnen credits weg geven waarmee klanten een kaart kunnen bestellen met een persoonlijke foto en de merknaam. Klepper kan heel groot worden, en het mooie is dat het goed valt op te schalen. Of we nu veertig kaarten versturen of duizend: dat maakt qua werk voor ons niks uit. Alleen de drukker krijgt het drukker.’

www.klepperklepper.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring