Navigatie overslaan

Gro­ning­se Kon­st­ruk­tiv bouwt media chan­nel’ voor Azi­a­ti­sche Foot­ball Confederation

Wanneer beroemde journalisten van organisaties als CNN of Al Jazeera online een kaartje reserveren voor een voetbalwedstrijd in Azië, dan is de kans groot dat dat geregeld wordt via een door een jong Gronings bedrijf, Konstruktiv, gemaakt 'mediachannel'. Oprichters en eigenaren Sander van der Kolk en Thijs Wijnmaalen bouwden deze voorziening in opdracht van de Asian Football Confederation (AFC), de Aziatische variant van de UEFA.

'Ja, dat was een prachtige opdracht. Voetbal is booming momenteel in Azië, en er zit veel geld, dus het was echt een droom-opdracht. We hebben het mediachannel al een tijdje geleden opgeleverd, maar we doen nog steeds onderhoudswerkzaamheden en het blijft natuurlijk een prachtig visitekaartje!’, zo vertelt Sander van der Kolk. Dat ze de opdracht kregen hadden ze te danken aan een kameraad die de AFC tipte op hun bedrijf in Groningen.

De naam van hun bedrijf, dat internetapplicaties en apps ontwikkelt, ‘Konstruktiv’, doet enigszins Duits aan. ‘Dat klopt. Het staat een beetje voor opbouw, en fundering. Daarmee willen we onderstrepen dat wij hier alles in eigen huis bouwen, met eigen systemen en een eigen framework. Daardoor kunnen we sneller werken dan met bestaande systemen. Wij zijn beter in staat maatwerk te leveren want iedere klant is natuurlijk anders', aldus Sander.

Sander en Thijs zijn afgestudeerd als bedrijfskundige aan de Rijksuniversiteit Groningen, en werkten eerder voor het Groningse bedrijf iWink. Maar zelf wilden ze ook graag een eigen bedrijf en in 2014 waagden ze de gok. Dankzij de mooie opdracht voor de AFC-mediachannel kregen ze al snel een basis onder hun bedrijf, dat gevestigd is in de Herestraat.

Inmiddels hebben ze al weer andere, grote opdrachten afgerond, zoals een systeem voor GGZ-instellingen, waarbij professionals in de zorg zelfmoorden beter kunnen helpen voorkomen dankzij vragenlijsten.

‘We hebben geen moment spijt gehad van ons plan om zelfstandig te worden en een bedrijf te starten in Groningen. Integendeel, het is allemaal spannend en uitdagend. Maar het allerleukste vind ik persoonlijk toch de samenwerking met klanten. Je moet je helemaal in hun situatie verdiepen, met hen meedenken, een idee hebben en uitwerken en vervolgens afronden tot een eindproduct. Dat vakmatige, dat blijft wat mij betreft het allerleukste’, aldus Sander.

www.konstruktiv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring