11/11/2012

Groningse kunstenaar bouwt insectentempel

Op het prachtige Groningse landgoed Fraeylemaborg is sinds kort een heuse insectentempel te vinden. Het gaat om een educatief kunstwerk van de kunstenaar Koos Buist. De in de vorm van een groot insect gebouwde tempel laat kinderen spelenderwijs de alledaagse natuur ontdekken, waarin altijd wel insecten te vinden zijn.

Door zijn gevarieerde flora en fauna is het landgoed Fraeylemaborg de ideale locatie voor de insectentempel. Kunstenaar Koos Buist hoopt dat kinderen dankzij het kunstwerk meer te weten komen over de kleine beestjes die zij normaal bijna nooit te zien krijgen, en er zo meer waardering voor krijgen.

De insectentempel is gebouwd in opdracht van het Centrum voor Beeldende Kunst in Groningen (CBK) in samenwerking met de Fraeylemaborg. Het kunstwerk maakt deel uit van het project Kunst op Maat, waarbij kunstopdrachten worden gerealiseerd in bedrijfsruimtes en de openbare ruimte, maar ook bij festivals, seminars, personeelsfeesten, bedrijfspresentaties of als bijzonder relatiegeschenk.

Voor deze opdrachten werkt Kunst op Maat (KOM) met startende kunstenaars, professionele beeldende kunstenaars of vormgevers die meer ervaring willen opdoen met het uitvoeren van een kunstopdracht.

11/11/2012
Grootste mobiele kraan ter wereld kan niet zonder Gronings hijsblok
11/11/2012
Energie uit je eigen Groningse windmolen