Navigatie overslaan

Gro­ning­se musea pre­sen­te­ren zich onli­ne op MuseumTV

Om meer publiek te trekken, en nieuwe doelgroepen aan te boren, presenteren elf musea in de provincie Groningen zich via het platform MuseumTV. Hier zijn straks mini-docu’s en korte promofilmpjes van de musea te zien.

MuseumTV is een digitaal platform waarop Nederlandse musea hun collectie aan een groot publiek kunnen tonen. Van elk deelnemend museum zijn vijf films te zien, en daarnaast zijn er achtergrondartikelen, foto’s en links naar het museum te bekijken.

Het project wordt gesteund door de provincie Groningen, dat 35.000 euro bijdraagt. De provincie hoopt dat met MuseumTV meer mensen in aanraking komen met het moois dat Groningen te bieden heeft. “De digitalisering is ook van belang in coronatijd, waarin het minder gemakkelijk is om musea te bezoeken”, aldus de provincie.

Collectie digitaal

Door de collectie van musea digitaal beschikbaar te stellen kan een breed publiek kennismaken met de Groninger musea. Kleinere musea hebben vaak de mensen en de middelen niet om een professionele film te maken. Door MuseumTV krijgen ze professionele ondersteuning, zodat ze digitaal vindbaar, en daarmee bekender worden.

Scheepvaartmuseum en Story World

Onder de deelnemende musea zijn het Kloostermuseum Aduard, het Klokkengieterijmuseum Heiligerlee, Borg Verhildersum Leens, Vestingmuseum Oudeschans, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Groningen en Story World Groningen, in het Forum.

Vorig jaar maakten al twaalf andere musea in de provincie succesvol gebruik van het online platform.

Groninger Museum

Het Groninger Museum is al langer online te bezoeken, via een 360 graden tour op de site van het museum. Bezoekers kunnen vanuit huis een kijkje nemen bij de populaire expositie van Chihuly, of wandelen langs schilderijen van De Ploeg. De tour komt langs bijna negentig hotspots met audiofragmenten, muziek, video’s, tekstbordjes, zaalteksten, kijkvragen en weetjes.

Foto: visitgroningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring