Navigatie overslaan

Gro­ning­se nieuw­bouw­plan­nen geëx­po­seerd in Minis­te­rie van VROM

In het Ministerie van VROM in Den Haag worden de vele nieuwbouwplannen in de stad Groningen geëxposeerd. De tentoonstelling, met de naam Intense Laagbouw, werd begin januari geopend door minister Jacqueline Cramer en de Groningse wethouder Frank de Vries.

Met de 52 plannen voor zo’n 30 Groningse locaties in de vorm van tekeningen en maquettes wil de gemeente Groningen aantonen dat intensivering in de bestaande stad niet alleen hoogbouw hoeft te betekenen. De deurbel op het maaiveld kan, als er goed nagedacht wordt over bereikbaarheid en de kwaliteit van buitenruimtes, collectief en privé. Ook het buurtgroen is een essentieel onderdeel van het binnenstedelijk ontwerpen en bouwen.

Zowel minister Cramer als Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol prezen in Den Haag de gedrevenheid van Groningen, volgens hen dénkt de gemeenteniet alleen over het bouwen in de bestaande stad, maar wordt het ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Volgens de Rijksbouwmeester is de wens van veel mensen om in de stad te wonen een zegen voor ons groen, onze landschappen en ons cultuurhistorisch gebied. Tijdens de bijeenkomst in het Haagse ministerie riep zij andere (grote) steden op om het Groningse voorbeeld te volgen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring