Navigatie overslaan

Gro­ning­se onder­ne­mers tevre­den over lokaal bedrijfsklimaat

De Groningse ondernemers beoordelen het lokale ondernemersklimaat steeds beter. Dit blijkt uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken. Kreeg het ondernemersklimaat in de stad Groningen in 2005 nog een gemiddeld cijfer van 5.8 van de ondernemers, in 2007 liep het op tot een 6.7 en in 2009 kwam daar nog een tiende punt bij: 6.8. Met dit cijfer scoort Groningen bovengemiddeld in vergelijking met de andere onderzochte gemeenten.

Het onderzoek werd uitgevoerd als onderdeel van het Grote Stedenbeleid (GSB) onder de steden in de zogenoemde G31. Naast de waardering van lokale ondernemers werden ook de inspanningen van de gemeenten om het ondernemersklimaat te optimaliseren gemeten.

Groningen scoorde op het grootste deel van de gemeten punten gelijk of beter dan de andere steden in de G31.Vooral op het gebeid van vergunningsaanvraag, startersbeleid, arbeidsmarkt, toeristisch beleid en bij de ontwikkeling van bedrijfslocaties scoort de gemeente Groningen goed.

De gemeente heeft aangegeven de komende jaren deze goede resultaten op niveau te willen houden en te streven naar verdere verbetering. Het economisch beleidsplan van de gemeente Groningen ‘G-Kracht’, zet onder andere stevig in op accountmanagement waarin de vraag van de ondernemer centraal staat. Door actief bij bedrijven op bezoek te gaan en een gemeentebrede dienstverlening aan te bieden, moet het contact met ondernemers steeds beter worden en daarmee bijdragen aan een nog beter ondernemersklimaat.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring