Navigatie overslaan

Gro­ning­se onli­ne muziek­dienst Chor­di­fy in zee met Mr. Gui­tar Hero’

Chordify, de in Groningen ontwikkelde online muziekdienst die muziek in akkoorden vertaalt, heeft een opmerkelijke ambassadeur binnen weten te halen. Het gaat om Marcus Henderson, een Amerikaanse gitaarvirtuoos, die onder andere leadgitarist is voor populaire games als Guitar Hero en Rock Band.

Chordify is een online muziekdienst voor en dóór muziekenthousiastelingen, waarmee de gebruiker muziek uit een eigen bibliotheek of van online aanbieders als Youtube en Soundcloud kan omzetten naar akkoorden. Chordifyherkent automatisch akkoorden uit een muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige en intuïtieve player. Zo maakt Chordify het studeren en meespelen van muziek snel en leuk.

Marcus Henderson wordt gezien als een leidende figuur in de muziekindustrie voor games. ‘Het team heeft ongelooflijk veel zin om met Marcus te werken’, aldus Gijs Bekenkamp, marketing director van Chordify. ‘Zijn kennis en kunde zijn voor ons weer een grote stap vooruit.’

Dat maakte ‘Mr. Guitar Hero’ direct al waar door het team van Chordify mee te nemen op een tour langs de software- en gamemagnaten van Silicon Valley. De Groningers gingen daar deze zomer om tafel met de creatievelingen van onder andere Apple, Pandora en Electronic Arts (EA).

Bekenkamp: 'Ons doel is om wereldwijd het meest vooraanstaande platform te worden op het gebied van het studeren en meespelen van muziek. Ik geloof dat we door de samenwerking met Marcus en het inzetten van zijn netwerk belangrijke stappen kunnen gaan zetten om ons doel te behalen. De ontmoeting is ook nog maar het tipje van de sluier, er zal de komende tijd nog een hoop innovatie volgen.’

In januari 2014 werd Chordify Premium gelanceerd. Een abonnementsdienst, die naast de basisfuncties, nog veel meer nieuwe mogelijkheden biedt zoals het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

De Groningse muziekdienst heeft in zijn korte bestaan al veel lof geoogst. In het afgelopen jaar werd Chordify genomineerd voor de Shell LiveWIRE en de Deloitte Rising Star Awards en ontving het een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Ook was het bedrijf finalist bij de Accenture Innovation en de Buma Music Meets Tech Awards tijdens Eurosonic Noorderslag Conferentie. Bij de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York gingen de Groningers er met de winst vandoor en Chordify mocht in diezelfde stad zelfs pitchen op de prestigieuze The Next Web Conference.

www.chordify.net

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring