Navigatie overslaan

Gro­ning­se onli­ne muziek­dienst Chor­di­fy ver­o­vert de (muziek)wereld

De Groningse online muziekdienst Chordify werd nog geen twee jaar geleden op Eurosonic Noorderslag gepresenteerd. Met de innovatieve dienst kunnen gebruikers digitale muziek omzetten in akkoorden zodat ze het zelf kunnen naspelen. Sinds de lancering tijdens het Groningse festival heeft het bedrijf op stormachtige wijze de harten van zowel de muziekwereld als de wereldwijde online community weten te veroveren. Het ontving afgelopen jaar tal van prijzen en nom en mocht onlangs zelf pitchen op één van de meest prestigieuze podia voor online startups wereldwijd: The Next Web USA Conference in New York.

The Next Web USA Conference is een beeldbepalende conferentie waar meer dan 1000 professionals praten over de laatste technologische ontwikkelingen, waar de beste start-ups worden ontdekt en waar genetwerkt wordt met de invloedrijkste spelers uit het veld. Meedoen aan de pitching competition tijdens het congres is dan ook niet zomaar voor iedereen weggelegd.

Uit 48 innovatieve online startups van over de hele wereld werden door duizenden TNW-volgers 16 finalisten geselecteerd die zich op het podium in New York mochten presenteren voor een expert-jury. Uiteindelijk ging een andere startup, het Amerikaanse Fly Labs, er met de hoofdprijs vandoor, maar ook Chordify wist met zijn pitch heel wat (online) rumoer te veroorzaken.

Hoe werkt Chordify?

Muziek omzetten in akkoorden, zodat zelfs mensen die geen noten kunnen lezen het kunnen naspelen; dat is wat Chordify heel in het kort doet. Gebruikers kunnen gratis muziek uit hun eigen bibliotheek, maar ook van media als Youtube, Deezer en Soundcloud, uploaden naar Chordify. De techniek herkent vervolgens automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. High-end muziektechnologie is zo beschikbaar voor iedereen, waardoor het studeren en meespelen van muziek makkelijker en leuker wordt.

Wie nog meer wil, kan zich sinds een jaar abonneren op Chordify Premium. Een abonnementsdienst die naast de basisfuncties nog veel meer, nieuwe mogelijkheden biedt, zoals het beheren van een bibliotheek, het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

Miljoenen bezoekers maakten inmiddels gebruik van Chordify en in totaal werden al bijna 2 miljoen nummers van akkoorden voorzien. Daarnaast zijn er inmiddels meer dan 200.000 muzikanten wereldwijd, variërend van beginners tot professionals, die gebruikmaken van Chordify Premium.

Prijzen en nominaties in 2014

Die cijfers bekijkend, mag het geen verrassing meer heten dat Chordify in zijn korte bestaan al heel wat lof heeft geoogst; en niet alleen van gebruikers. De deelname aan de TNW USA Conference was slechts een van de vele hoogtepunten. Zo werd de Groningse startup het afgelopen jaar ook genomineerd voor de Shell LiveWIRE en Deloitte Rising Star Awards, ontving het een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en was het finalist voor de Accenture Innovation en de Buma Music Meets Tech Awards tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie. En dan wonnen de Groningers tussendoor ook nog even de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York.

www.chordify.net

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring