Navigatie overslaan

Gro­ning­se Peper­za­ken wint Media App Award 2012

Het Groningse bedrijf Peperzaken heeft tijdens het E-reader & Tablet Event in Bussum de Media App Award 2012 gewonnen voor de ontwikkeling van de RegioApp. Dankzij het RegioApp-project, een initiatief van RTV Noord, kunnen regionale omroepen op een relatief goedkope manier een app voor de mobiele telefoon aanbieden. Ze maken hierbij allemaal gebruik van hetzelfde innovatieve platform, maar kunnen hier elk hun eigen nieuws in hun huisstijl op kwijt.

Een van de belangrijkste drijfveren achter het platform is de gedachte van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat de omroepen vrijwel allen dezelfde content beschikbaar hebben, is het volgens Peperzaken zonde om voor iedere omroep het wiel opnieuw uit te vinden. Om die reden heeft Peperzaken het initiatief genomen om een framework te ontwikkelen waarop de omroepen eigen content kunnen ontsluiten richting de app, aangepast aan de eigen huisstijl. De app bevat alles wat een goede nieuwsapp nodig heeft: nieuws, weer, verkeer en een TV Gids. Live tv kijken, foto slideshows en uitzending gemist zijn als nieuwe features toegevoegd.

Peperzaken is naar eigen zeggen een full-service mobiele partner en marktleider in de appconomy. Met een team van specialisten realiseert Peperzaken innovatieve applicaties voor Android, iOS, Blackberry en Windows Mobile. Voor toonaangevende merken en organisaties als de Regionale Omroepen, NAM, Nationale Nederlanden, Viva en Vialis. Het bedrijf schrijft de Media App Award voor de tweede maal op rij op zijn naam. Vorig jaar won het met de app NU HD voor nieuwsite NU.nl.

www.peperzaken.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring