Navigatie overslaan

Gro­ning­se peu­ters aan de slag met com­pu­ters dank­zij inno­va­tie­ve Digipret

Op een aantal Groningse peuterspeelzalen en een Centrum voor Jeugd en Gezin is het innovatieve project Digipret ingevoerd. Digipret is een digitale leeromgeving waarin de taalontwikkeling van peuters wordt gestimuleerd. Het project is vooral nodig voor kinderen die opgroeien in een omgeving waarin het niet vanzelfsprekend is om te lezen of om voorgelezen te worden.

De Groningse dreumesen kunnen met het project zelfstandig aan de slag op de peuterspeelzaal. Er is een speciaal peuterportaal in de vorm van een beer, de DIGIbeer, die de kinderen naar een speciale speelse, educatieve en ontwikkelingsgerichte inhoud leidt. Zo kunnen de peuters prentenboeken bekijken en beluisteren, maar zijn er ook liedjes, rijmpjes, animaties en thema’s die de peuters interessant vinden.

Het project Digipret is opgezet door de COP groep in samenwerking met Biblionet. De COP groep is een koepelorganisatie voor peuterspeelzalen, peuteropvang, voorschoolse educatie en opvoedadvies in Groningen en participeert daarnaast in de Centra voor Jeugd en Gezin. Met het project wil de organisatie ontwikkelingskansen bieden aan alle kinderen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring