Navigatie overslaan

Gro­ning­se soft­wa­re sca­le-up Klip­pa wil met digi­ta­li­se­ring van docu­men­ten Ame­ri­kaan­se markt op

De Groningse software scale-up Klippa, die oplossingen heeft bedacht om documenten voor bedrijven handig op te slaan, groeit als kool. Het bedrijf opende eerder al een kantoor in Amsterdam, en wil nu actief worden op de Amerikaanse en Spaanstalige markt.

Klippa is een Groningse scale-up die in 2015 werd opgericht door zes IT-specialisten. Het bedrijf heeft als doel om omslachtige documentstromen te digitaliseren en automatiseren aan de hand van moderne technologieën, zoals machine learning en OCR.

Inmiddels heeft het techbedrijf ook een kantoor in Amsterdam en bedient het meer dan duizend klanten in het binnen- en buitenland met diverse productlijnen. Denk aan software voor het verbeteren van administratieve processen, het scannen van bonnen en facturen, declaratieverwerking, identiteit-validatie en data-extractie.

Klippa wil internationaal de vleugels verder uitslaan, en richt zich nu dus op de Amerikaanse en Spaanstalige markt. Daarvoor is de Mexicaans-Amerikaanse Jesus Cruz aangetrokken, die zich vooral zal richten op mkb in de horeca-, toerisme en constructiesector. Ook zal hij marktonderzoek doen naar Klippa’s commerciële potentie in de Amerikaanse steden New York, Los Angeles, Chicago en Dallas.

Klippa kwam onlangs nog in het nieuws toen het bedrijf middenin de coronacrisis een gratis tool beschikbaar stelde aan zorginstellingen. Zorgorganisaties over de hele wereld mogen een jaar lang gebruik maken van de onkosten- en factuurverwerkingstool van Klippa. Dit kan op afstand, zodat de kans op besmetting met corona minimaal is.

https://www.klippa.com/digitaal-declareren/

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring