Navigatie overslaan

Gro­ning­se start-up laat daling leef­stijl-gere­la­teer­de gezond­heids­klach­ten zien

De Groningse start-up Ancora Health deelt de eerste resultaten van zijn preventieve gezondheidszorgprogramma na deelname van tien maanden. De resultaten wijzen uit dat het programma een positieve uitwerking heeft op de gezondheid van mensen, ook op de lange termijn. Zo zijn cliënten zijn gemiddeld per week twee keer vaker gezond gaan eten en bijna de helft is meer stressreducerende technieken gaan gebruiken, zoals yoga en ademhalingsoefeningen.

"We hebben bewezen dat we positieve gezondheidsresultaten kunnen bereiken op de lange termijn", zegt Sridhar Kumaraswamy, founder en CEO van Ancora Health. "De eerste resultaten laten zien dat mensen significante verbeteringen bereiken op indicatoren als gewicht, cholesterol, bloeddruk, voeding en meer, waardoor ze zich voorbereiden op een betere gezondheid voor langere tijd. Onze droom is om in de komende vijf jaar een betekenisvolle impact te hebben op het leven van een miljoen mensen en om leefstijltherapieën een integraal onderdeel van de standaardzorg te maken tegen 2025."

Slechte levensstijl

In Nederland leidt bijna de helft van de Nederlandse volwassenen tussen 25 en 70 jaar een levensstijl die een risico vormt voor ziekten zoals diabetes, beroertes of hartziekten. Vanaf ongeveer 40 jaar of ouder heeft die slechte levensstijl vaak een negatieve invloed. Met relatief eenvoudige aanpassingen in beweging, voeding en levensstijl, is het volgens Ancora Health mogelijk dit te veranderen en het risico van ziekten te beperken en de kwaliteit van leven op oudere leeftijd sterk te verbeteren."

Positieve lange termijn gedragsverandering


Ancora's programma is gebaseerd op individuele gegevens, waardoor inzichtelijk wordt welke acties of gewoonten voor mensen als individu de grootste gezondheidsvoordelen zullen opleveren. Het doorvoeren van deze veranderingen helpt om impactvolle resultaten te behalen. De eerste significante resultaten laten het succes in gezond eten, conditie en kracht, gewichtsverlies, inname vitamines en stressreductie zien.

Ancora Health wordt gesteund door lokale partners in de regio Groningen, waaronder het UMCG, dat wetenschappelijke expertise levert, en RUG Ventures, die in een vroeg stadium de start-up heeft ondersteund met kennis en het verkrijgen van financiering. Founded in Groningen helpt de start-up zich verder (inter)nationaal te profileren en sneller te groeien.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring