Navigatie overslaan

Gro­ning­se star­tup wil ver­zen­den van pak­ket­jes een­vou­di­ger maken voor webshops

De Groningse startup Innosend wil het voor webshops makkelijker en eenvoudiger maken om pakketjes te verzenden. Innosend heeft daarvoor een kapitaalinjectie van 600.000 euro gekregen. Het geld wordt gebruikt het softwareaanbod van Innosend te vergroten en ook wil de startup klanten uit de rest van Europa binnenhalen. Het bedrijf werkt nu al voor partijen als FC Groningen, Fit Piggy en Easie.nl.

Innosend heeft slimme verzendsoftware ontwikkeld dat webshopeigenaren tijd en kosten bespaart.

Het platform laat webshophouders processen automatiseren, bijvoorbeeld door pakbonnen te scannen voor het printen van labels en regels op te stellen voor de selectie van de bezorgdienst.

“De bezorgmogelijkheden voor consumenten zijn het afgelopen decennium enorm geoptimaliseerd, maar we zien dat de kopzorgen voor webshophouders juist zijn toegenomen,” zegt Liu Kars, medeoprichter en CEO van Innosend. "Uiteenlopende vervoerders, onduidelijke prijsstellingen, wisselende retourregelingen en drukte bij de klantenservice. Veel ondernemers hebben hier dagelijks mee te maken, waardoor het verzendproces een hoge kostenpost is geworden en het veel waardevolle tijd in beslag neemt.”

Virgil Swagemakers, medeoprichter van Innosend, legt uit hoe webshophouders hierin tegemoetgekomen worden. “Met advies op maat helpen wij ondernemers om de juiste keuzes te maken en onze verzendsoftware koppelt met de meeste webshopsoftware en bezorgdiensten. Daarbij hebben wij een transparante abonnementsstructuur met vaste verzendprijzen. Tot 300 pakketten per maand is het platform gratis te gebruiken, daarna kost het slechts enkele tientjes. Doordat we helpen met automatiseren, kunnen de webshophouders weer focussen op waar het voor hen om draait: groei van hun webwinkel."


Kapitaalinjectie

Na drie jaar groei, waarbij dit jaar de omzet is verdrievoudigd, kan met de eerste kapitaalinjectie van €600.000 nu worden opgeschaald door het softwareaanbod uit te breiden. Ook maakt Innosend zich klaar om klanten door heel Europa te gaan bedienen. De investering wordt geleid door Koninklijke Rotra, de logistiek dienstverlener voor wereldwijde zee- en luchtvracht. Andere investeerders zijn het Groningse startup investeringsfonds G-Force Capital, en Harold Huizing, voormalig commercieel directeur van Trust.

Naast de verzendsoftware, waar sinds de oprichting in 2020 al meer dan een miljoen pakketten mee zijn verzonden, ontwikkelt Innosend meerdere diensten om webwinkels mee te ondersteunen. Bijvoorbeeld een eigen retourportaal en een track-and-trace-systeem waarmee updates in eigen huisstijl kunnen worden verstuurd. Ook biedt het bedrijf volledige fulfilment als service vanuit centra nabij Groningen en Amsterdam. Hiermee geven klanten de opslag en verzending van producten uit handen aan Innosend.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring