Navigatie overslaan

Gro­ning­se star­tups genie­ten van splen­did isolation’

Groningen is de ultieme Noord-Nederlandse hofleverancier van succesvolle groeibedrijven, zoals Chordify, Voys en Bencom. De stad mag dan ver van de Randstad liggen, in Groningen zien ze dat alleen maar als voordeel. Immers: je hoeft niet om talent te strijden met duizenden andere bedrijven, zo schrijft MT/Sprout.

Het bedrijfsgebouw Het Kwadraat, dat zich op een kwartier lopen van het Groningse centrum bevindt, is een mooi voorbeeld van oude en nieuwe industrie. Ooit fungeerde het als drukkerij van het Dagblad van het Noorden, maar omdat moederbedrijf NDC Mediagroep zijn drukactiviteiten elders besloot onder te brengen, kwam er in 2017 ruimte vrij. Het krantenbedrijf bleef er zitten met een kleinere dependance, maar de rest van de 15.000 vierkante meter wordt tegenwoordig verhuurd aan start- en scaleups, veelal actief in de it en telecom, sectoren waar Groningen sterk in is. Op de begane grond dreunen luide beats, afkomstig van de inbegrepen sportschool.

Klik hier voor de rest van het artikel en de verhalen over onder meer het Groningse bedrijf Chordify, Mark Vletter van Voys, en ondernemer Ben Woldring van Bencom.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring