Navigatie overslaan

Gro­ning­se steun­pi­laar’ voor iPad ver­o­vert de wereld

Een Groningse uitvinding, speciaal bestemd voor iPad-gebruikers, blijkt een schot in de roos. Het gaat om een klein, houten blokje waar mensen hun iPad rechtop in kunnen zetten. Het product is even simpel als handig en blijkt wereldwijd in een behoefte te voorzien. De houten iPad-Stands uit Groningen worden nu al geleverd aan maar liefst 25 landen: van Australië tot Rusland en van India tot Canada. De kleine houten standaard is ook klein geprijsd en is er al vanaf 4 euro, oftewel 5 dollar. De blokjes zijn ook handig om iPhone of Mac Books van Apple in te plaatsen.

De iPadStand wordt op de markt gebracht door een jonge onderneming van vier initiatiefnemers - David Bakker, Martijn Aslander, Annemieke Nieborg en Simon Blazer - die vorig jaar werd opgericht.

Op goede een dag wilde Martijn Aslander zijn iPad rechtop zetten om het scherm duidelijker te zien. Hij had daarvoor een iPad Dock nodig, maar die worden door Apple niet geleverd in Europa. Daarom vroeg hij een kennis, de 75-jarige Simon Blazer, begiftigd met twee rechter handen, om een houden steunte voor zijn iPad te maken. Binnen een paar uur had hij een exemplaar klaar, die de verwachtingen van Aslander nog overtrof: het was een zeer handig hebbedingetje.

Martijn Aslander was er zo verrukt van dat hij het prototype met een foto op een blog op internet plaatste en liet weten de iPad-steun in serie te zullen produceren, als er tenminste vijftig gegadigden zouden komen. Het blog van Aslander werd opgepikt door de belangrijkste technologie-website ter wereld ‘Wired’. En ook CrunchGear en The Unofficial Apple Weblog besteedden er aandacht aan. En in no-time meldden zich honderden afnemers.

En zo kwam het dat er binnen drie dagen na de eerste publicatie een nieuw bedrijf was gestart voor de productie van de Wooden Ipadstands. De initiatiefnemers hebben nu hun handen vol aan de productie van de houten iPad stands

www.woodenipadstands.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring