Groningse studenten gaan voor topklassering bij eerste deelname World Solar Challenge
Met hun deelname willen de studenten niet alleen een bijdrage leveren aan de innovatieve en duurzame ontwikkeling in Nederland, ze willen ook studenten, hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven met elkaar verbinden. Op eigen initiatief zijn ze daarom onlangs begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van een eigen state-of-the-art zonneauto. Eerste stap is nu de bouw van een conceptmodel dat uitgebreid getest kan worden.
Solar Racing Groningen bestaat nu nog uit twaalf studenten van uiteenlopende opleidingen die allemaal een passie voor techniek hebben. Uiteindelijk moet het team uit 25 leden gaan bestaan. Van bachelorstudenten Elektrotechniek tot premasters Communicatie- en Informatiewetenschappen en van RUG-studenten Technische Natuurkunde tot Hanze-studenten Werktuigbouwkunde, samen werken ze aan één doel: over twee jaar een zo goed mogelijk resultaat neerzetten in Australië.
Bridgestone World Solar Challenge
Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge leggen auto's op zonne-energie een afstand af van 3022 kilometer in Australië. De auto die het snelst is, wint de race. Doel van de World Solar Challenge is om onderzoek aan de op zonne-energie aangedreven auto's te promoten. Aan deze open wedstrijd doen universiteiten, bedrijven en individuen mee.
De race wordt al sinds 1987 om het jaar gehouden. Nederland heeft sinds die tijd acht keer de eerste plaats behaald, met het Nuon Solar Team van TU Delft en het Solar Team Eindhoven van TU Eindhoven. Wie weet kunnen we in 2019 een Gronings team aan dit illustere rijtje toevoegen.
Blif op de hoogte van het wel en weel van Solar Racing Groningen via Facebook of via www.solarracinggroningen.nl.