Navigatie overslaan

Gro­ning­se stu­den­ten maken app voor dou­ble dating

De Groningse studenten Kees Wallis en Gertjan Jansen hebben een bijzondere app ontwikkeld waarmee double dating ‘makkelijker dan ooit’ wordt gemaakt: ‘Doubler’ is eigenlijk gewoon een dating app, maar dan niet één die individuen aan elkaar matcht, maar die vriendenduo’s aan elkaar matcht.

Het idee om double dating op een toegankelijke manier mogelijk te maken in de vorm van een app ontstond vorig jaar. Wallis en Jansen stuurden het in het I3 event, een traject van onder andere de gemeente Groningen om startups te stimuleren. Het idee werd goedgekeurd en daardoor kon het tweetal samen met andere ondernemers en investeerders aan de slag met de realisatie. ‘Het belangrijkste is dat we sindsdien door zijn gegaan met het uitwerken van dit idee, zonder ons te verliezen in andere dagelijkse beslommeringen. En nu, zes maanden later, is Doubler voor elke iPhonegebruiker beschikbaar’, zeggen de bedenkers met trots.

Doubler is een online platform dat mensen met elkaar in contact brengt op een gemeenschappelijke, toegankelijke en avontuurlijke manier. In de vorm van een mobiele app matcht Doubler tweetallen vrienden met andere bevriende tweetallen. Het daarmee een nieuwe datingvorm, die naast de gangbare digitale vleeskeuring mensen met gemeenschappelijke interesses bij elkaar kan brengen. ‘De app valt of staat bij het aantal gebruikers en in eerste instantie focussen we ons op studenten, met name in Groningen.’

http://www.doublerapp.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring