Navigatie overslaan
01/09/2012

Groningse studenten schrijven boek over economische crisis

Twintig honoursstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen hebben een boek geschreven over de economische crisis en hebben daarmee zowel regionaal als nationaal aandacht weten te trekken. ‘Generatie Crisis: verder kijken dan Occupy‘, is de titel van het boek. Daarin wordt vanuit verschillende invalshoeken gekeken naar de economische crisis en hoe deze het beste opgelost kan worden.

De studenten zeggen dat ze onder de indruk zijn van de vele aandacht die ze de afgelopen periode ontvingen. ‘Verschillende politici hebben hun waardering er over uitgesproken. Veelgehoorde complimenten gaan over de diversiteit van het boek en over de opvallende invalshoeken die we hebben gebruikt’, aldus Steven Gilbers , één van de schrijvers.

Voor het boek togen de Groninger studenten naar New York om daar onderzoek te doen. Gilbers dook daar bijvoorbeeld in de hiphopcommunity. Hij onderzocht wat de crisis met deze muziekcultuur doet.

Het eerste exemplaar is door de makers uitgereikt aan Commissaris van de Koningin Max van den Berg. Twee dagen later liet deze via de radio weten dat het hem erg had geïnspireerd in zijn werk om te lezen hoe jonge, talentvolle studenten tegen de wereld aankijken. Ook hebben de schrijvers contact gehad met Ronald Plasterk die ernaar uitzag om het boek te lezen als financieel woordvoerder voor de PvdA.

www.generatie-crisis.nl

01/09/2012
Groningse toeristische sector heeft goed jaar achter de rug
01/07/2012
Innovatief Gronings meetschip gedoopt