Navigatie overslaan

Gro­ning­se Tele­com­pro­vi­der Voys ver­huist voor één week naar Spanje

Je bedrijf, inclusief medewerkers, voor één week verplaatsen naar het buitenland, zonder dat je klanten er iets van merken. Zakelijk telecomprovider Voys uit Groningen liet begin oktober zien dat het mogelijk is. Het bedrijf, dat VoIP-telefonie levert voor de zakelijke markt en zelf volledig ‘in de cloud’ werkt, vertrok op 1 oktober met 34 medewerkers vanaf vliegveld Eelde om tot 8 oktober vanuit het Spaanse Girona te werken.

Met de tijdelijke verhuizing wil Voys laten zien dat je met de telefonieoplossing van het bedrijf overal ter wereld kunt werken. Het project is met name een uitdaging, doordat oktober doorgaans de drukste maand van het jaar is voor Voys. De meeste klanten worden in deze periode aangesloten. Het bedrijf was gedurende de werkvakantie gewoon bereikbaar op haar 050-nummers, waardoor klanten niets merkten van de verhuizing.

Voys is de laatste tijd regelmatig in het nieuws vanwege haar unieke organisatiemodel. Dit zogeheten Voys model kent geen management en geen functies. Een organisatiemodel waarin mensen zich maximaal kunnen ontplooien en daarmee optimaal bijdragen aan het bedrijf. ‘Leuk werk hebben’ is daarbij de belangrijkste kernwaarde en het project om een week in het buitenland te werken past daar perfect in. Vanuit de gedachte dat mensen zelf verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun taken en niet direct gestuurd hoeven worden, vervullen medewerkers dan ook een rol in plaats van een functie.

Meer over het Voys model is te vinden op www.voys.nl.

Op onderstaande video is te zien hoe het het Voys-team in Spanje verging.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring