Navigatie overslaan

Gro­ning­se tex­tiel­druk­ke­rij gered’ door pro­duc­tie mondkapjes

Bij de Groningse textieldrukkerij Eco Textieldruk zaten ze aanvankelijk in zak en as. Het bedrijf werkt veel voor festivals dus door de coronacrisis zagen ze een groot deel van de omzet wegvallen. De productie van medische mondkapjes is de redding van het bedrijf. Dankzij een subsidie van de provincie Groningen kon er een mondkapjesmachine worden aangeschaft, en nu kan het bedrijf de vraag amper aan.

Eco Textieldruk kreeg van de provincie Groningen bijna € 28.000 uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, waarmee dus de machine kon worden gekocht. Die machine is uniek voor Nederland. Per minuut kunnen er 60 tot 70 mondkapjes worden gemaakt. Dat komt neer op 30.000 op een dag, met een uitbreidingsmogelijkheid tot 40.000 dag.

Noordelijke ziekenhuizen

Sinds bekend werd dat Eco Textieldruk zich nu toelegt op de productie van medische mondkapjes loopt het storm. De behoefte aan betrouwbare producten van Nederlandse makelij blijkt groot, en noordelijke ziekenhuizen stonden al gauw op de stoep om bestellingen te plaatsen. Ze zijn dan niet meer afhankelijk van levering van mondkapjes uit het buitenland, die eerst in Nederland nog moeten worden goedgekeurd.

Grotere capaciteit

Vanwege de enorme vraag besloot de directie al na een paar dagen een tweede mondkapjesmachine aan te schaffen, met een veel grotere capaciteit. Het bedrijf verwacht dat de vraag naar goede en betrouwbare mondkapjes voorlopig nog wel even blijft, ook na de coronacrisis. Het is dan ook de bedoeling dat deze nieuwe afdeling ook na corona blijft bestaan, en mondkapjes dus worden toegevoegd aan het standaard assortiment van Eco Textieldruk.

Het Groninger bedrijf Eco Textieldruk is al 35 jaar actief in het bedrukken van textiel en het leveren van drukkerijmachines.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring