Navigatie overslaan

Gro­ning­se toe­ris­ti­sche sec­tor groeit als kool

De werkgelegenheid in de toeristische sector in Groningen is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Dagblad van het Noorden. Met ruim 1450 extra banen nam de werkgelegenheid in de toeristische sector met liefst 9 procent toe. Vooral de Groningse horeca heeft volop van de groei geprofiteerd.

Volgens adjunct-directeur Hans Poll van Marketing Groningen is de toename vooral toe te schrijven aan de ontwikkelingen in de stad Groningen. Ook komen volgens hem meer mensen naar de provincie, maar blijven ze daar wel iets korter dan voorheen. In de stad blijkt vooral het Groninger Museum een belangrijke trekker. Maar ook een groot evenement als The Passion of Het Glazen Huis trekt veel extra bezoekers naar de grootste stad van Noord-Nederland.

Ook de website toerisme.groningen.nl maakte een groei door. Het afgelopen jaar haalde de site een record met 827.066 unieke bezoekers. De officiële Facebookpagina van ‘Er gaat niets boven Groningen’ haalde in achttien maanden tijd ongeveer 30.000 volgers.

In de hele provincie Groningen werken nu ruim 16.000 mensen in de sector toerisme en recreatie. Dat is bijna 6 procent van de totale werkgelegenheid in de provincie. In Drenthe groeide de sector met 4,9 procent. Dat is precies gelijk aan het landelijk gemiddelde. In Friesland daalde de werkgelegenheid met 2 procent.

toerisme.groningen.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring