Navigatie overslaan

Gro­ning­se vaca­tu­re­si­te groeit razend­snel con­cur­ren­tie voorbij

Jobbird.com, de nieuwe vacaturesite van de Groningse ondernemer Jan-Peter Cruiming, blijkt een groot succes. Na slechts zeven weken online waren er al 13.439 unieke vacatures op de site te vinden. Hiermee laat Jobbird.com nu al de concurrerende websites Monsterboard.nl en NationaleVacaturebank.nl achter zich.

Het succes van Jobbird is volgens het bedrijf grotendeels te danken aan het feit dat bedrijven gratis en eenvoudig hun vacatures op de site kunnen plaatsen. ‘Wij willen de arbeidsmarkt weer transparant maken’, aldus directeur sales & marketing Sander Poos. ‘Werkgevers kunnen eenvoudig vacatures uploaden. Door deze te delen en te laten beoordelen via social media ontstaat een basis voor vacatures op basis van populariteit, en niet op basis van verkoop.’

Jobbird.com verwacht dat het aantal vacatures op de site nog verder zal groeien. Aan het eind van het jaar verwacht hij dat er 25.000 vacatures online staan. Dit zou betekenen dat Jobbird dan marktleider is in Nederland.

De initiatiefnemer van Jobbird.com, Jan-Peter Cruiming, was eerder oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij verkocht aan VNU Media.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring