Navigatie overslaan

Gro­ning­se vin­ding ver­laagt ener­gie­kos­ten met 33 procent

Het in Groningen gevestigde bedrijf Muelink & Grol heeft een innovatief systeem ontwikkeld waarmee consumenten jaarlijks 33 procent kunnen besparen op hun gasrekening. Het betreft de Ecoflo, een warmtewisselaar die op de rookgasafvoer van een HR combiketel geplaatst wordt en de resterende energie uit het rookgas gebruikt om het kraanwater voor te verwarmen. Hierdoor hoeft minder gas gebruikt te worden om het water op de gewenste gebruikstemperatuur te brengen.

De gemakkelijk te monteren Ecoflo-unit bevat onder andere een voorraadvat van 2.8 liter dat via een warmtewisselaar wordt verwarmd. Deze watervoorraad is voldoende voor momenten waarop de warmwaterkraan slechts kort gebruikt, maar ook wanneer er meer warm water nodig is doet de Ecoflo zijn werk. Het systeem, dat zelf geen stroom verbruikt, zorgt er dan voor dat het water wordt voorverwarmd. Hierdoor is het sneller op temperatuur en is er dus minder energie nodig.

Volgens Muelink & Grol kunnen consumenten die de Ecoflo aanschaffen hun investering al na drie tot vijf jaar hebben terugverdiend.

www.eco-flo.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring