Navigatie overslaan

Gro­ning­se vir­tu­e­le snij­zaal’ Enatom gaat ver­der wereld­wijd dank­zij mega-investering

De Groningse ‘virtuele snijzaal’ Enatom gaat (nog verder) internationaal. Dankzij een investering van 900.000 euro kan de 3D-anatomie-atlas Enatom nog verder ontwikkeld worden én kunnen meer geneeskundestudenten en zorgprofessionals wereldwijd gebruik maken van de 3D-beelden van het menselijk lichaam.

De app Enatom wordt wel omschreven als een 3D-anatomie-atlas en niet voor niks: er wordt gebruik gemaakt van fotorealistische digitale afbeeldingen van echte menselijke preparaten. De 3D-beelden kunnen bekeken worden op computers, tablets, telefoons en met VR-brillen. Op die manier vormt Enatom een mooi naslagwerk dat er ten alle tijden bij gepakt kan worden. Handig voor medici in opleiding, maar ook voor zorgprofessionals als bij- of nascholingsinstrument.

Enatom wordt nu al gebruikt door studenten en zorgprofessionals in meerdere Europese landen, waaronder Nederland, België en Oostenrijk. Maar het is de bedoeling dat ook elders in de wereld studenten en dokters gebruik kunnen maken van de ‘virtuele snijzaal’. De investering van 900.000 euro wordt dan ook met name ingezet om het development- en sales team te laten groeien. Het doel: Enatom verder uitbreiden en de positie van Enatom in medisch onderwijs nog verder versterken.

"We willen op interactieve wijze anatomische kennis wereldwijd toegankelijk maken," verduidelijkt Lusanne Tehupuring, CEO van Enatom. “We hebben als doel gesteld marktleider te worden in high-end 3D visualisaties voor het trainen en opleiden van studenten en professionals in de zorg.”

De investering is gedaan door LUMO Labs, NOM en UNETI Ventures. Deze investering volgt op eerdere financiering van G-Force Capital en Triade Investments voor de ontwikkeling en succesvolle validatie van Enatoms aanpak en technologie, in samenwerking met onder andere UMCG, de Medische Universiteit van Wenen en het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (AUMC).

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring