Navigatie overslaan

Gro­ning­se WCpa­pier­aan­huis bezorgt duur­zaam toi­let­pa­pier tot aan de deur

Investeren in het milieu én ondertussen ook nog eens je 100 procent gerecyclede wc-papier aan huis of bedrijf laten bezorgen? Het is precies wat het jonge Groningse bedrijf WCpapieraanhuis doet. “Mensen laten van alles aan huis bezorgen: van boodschappen en maaltijdboxen tot ondergoed en scheermesjes.” Dus waarom geen wc-papier, zo dacht oprichter Rutger Kussendrager.

Voor WCpapieraanhuis staat gemak voorop. Het toiletpapier wordt dan ook ‘gewoon’ thuis of op kantoor bezorgd. Maar: het Groningse bedrijf wil ook wat goeds doen voor het milieu en de natuur: “Daarom investeren we in projecten die zich ervoor inzetten om kinderen meer buiten te laten spelen. Ik ben ervan overtuigd dat als kinderen in aanraking komen met de natuur, dat ze zich dan meer bewust worden van de waarde van de natuur. Dat besef moet ervoor zorgen dat ze duurzaam gaan denken”, aldus Rutger.

Hoe idealistisch ook, WCpapieraanhuis is ook geboren uit een stukje frustratie. “Ik vond het zelf altijd maar een onding: zo’n megaverpakking toiletpapier”, zegt Rutger. “Ik vergat het ook altijd mee te nemen en dan zat je weer zonder. Ook veel bedrijven vergeten op tijd een nieuwe voorraad bij te bestellen. Wij bezorgen daarom ons toiletpapier in abonnementsvorm, of wanneer je het gewoon nodig hebt. Het past ook wel echt in de huidige tijd. Mensen laten van alles aan huis bezorgen: van boodschappen en maaltijdboxen tot ondergoed en scheermesjes.”

Verantwoord toiletpapier

Volgens Rutger gaat het om kwalitatief goed papier van de Duitse fabrikant Fripa. “We hebben niet een enorm uitgebreid aanbod. Je kunt kiezen uit rollen met 400 tweelaagse vellen papier en rollen met 250 velletjes drielaags papier. Ons papier is gemaakt van 100 procent gerecycled en ecologisch papier, zonder chemische toevoegingen. We zijn dus 100 procent duurzaam en alle verpakkingen zijn 100 procent recyclebaar. Er is geen boom gekapt voor jouw rolletje papier”, zegt Rutger.

En de prijs? “Vergelijk je ons papier met andere ecologische producten, dan hebben we een goede prijs. Ook al betaal je natuurlijk voor kwaliteit en gemak. Het is misschien iets duurder dan in de winkel, maar daar krijg je iets voor terug”, zegt Rutger.

Buitenfonds vanuit Staatsbosbeheer

Met WCpapieraanhuis wil Rutger echter nog meer impact genereren. “We investeren jaarlijks een deel van onze omzet in Stichting Buitenfonds vanuit Staatsbosbeheer. We kunnen daarmee projecten realiseren waarmee kinderen meer buiten zijn en spelen. Ik hoop dat we zo de nieuwe generatie een beetje kunnen activeren in de bewustwording van de natuur om ze heen.”

Bezorging in Groningen met Cycloon Fietskoeriers

Neem je een verpakking met 48 rollen toiletpapier af, dan worden die voor slechts 1,50 euro per fiets bij je thuisbezorgd door Cycloon Fietskoeriers. “Gemakkelijk en goed voor mens en natuur. Geen zorgen, buiten Groningen bezorgen we ook gewoon!”, zo besluit hij.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring