Navigatie overslaan

Gro­ning­se zomer in teken dino’s, Hon­ge­ri­ge Wolf en Van Gogh

In stad en provincie Groningen is ook in de zomer van alles te doen. In het Groningse dorp Hongerige Wolf vindt een bijzonder festival plaats, in Wedde zijn er nog gewoon dino’s in het wild te zien en in het Doe Museum in Veendam hangen de 200 meest bekende schilderijen van de wereld onder één dak.

Hongerige Wolf

Hongerige Wolf is van 22 tot en met 24 juli het decor van het gelijknamige festival. Schapenvelden, boerenschuren en graansilo’s worden omgetoverd tot podia waar onder andere dans-, theater-, en muziekvoorstellingen te zien zijn. Op het programma staan geen grote, bekende namen; het festival is vooral een broedplaats voor onontdekt talent en het biedt een podium voor nieuw werk. Menig bandje dat ooit op Festival Hongerige Wolf zijn eerste podiumervaring op deed, was later terug te zien op het muziekfestival Noorderslag, Oerol of bij DWDD.

Elke avond, als het muziekprogramma op het Schapenveld ten einde loopt, gaat het feest door in de Danssilo. Een opslag midden in het graanveld waar tot in de vroege uurtjes gefeest kan worden. Een stukje verderop is de festivalcamping, waar bezoekers zo hun tent in kunnen rollen. Slapen bij buurtbewoners kan ook; veel Hongerige Wolven bieden een slaapkamer te huur aan.

www.festivalhongerigewolf.nl

Dinopark

Een heel ander soort vermaak in Wedde, waar het lijkt alsof de tijd miljoenen jaren heeft stilgestaan. In Dinopark Tenaxx, onderdeel van Landgoed Tenaxx, zijn nog dino’s in het wild te zien. Tenaxx opende in mei van dit jaar de deuren.

Het landgoed is zo’n dertig hectare groot en bestaat uit bossen, vijvers en natuurgebied. Tussen de bomen en ander groen staan achttien levensgrote dino’s.

Landgoed Tenaxx is niet alleen een dinopark. Het is een bomentuin (arboretum) met meer dan 1000 verschillende bomen uit alle werelddelen, aangevuld met een unieke collectie van 600 treursoorten. Voor de sportievelingen en avonturiers is er een survivalbaan van 5 kilometer, en ook een dinohuntbaan maakt deel uit van het landgoed.

www.landgoedtenaxx.nl

Van de Nachtwacht tot de Mona Lisa

In het Doe Museum in Veendam zijn komende maanden de 200 beroemdste schilderijen van de wereld te zien. De Mona Lisa van Da Vinci, De Nachtwacht van Rembrandt, Het meisje met de Parel van Vermeer, meerdere werken van Van Gogh en zelfs het soepblik van Warhol; stuk voor stuk sieren ze de muren van het museum in Veendam.

Werken die oorspronkelijk op hout zijn geschilderd zijn geprint op paneel, terwijl de werken op doek op canvas zijn afgedrukt. Alle werken zijn afgebeeld op ware grootte waarbij gebruik is gemaakt van de allerbeste reproductietechnieken. De originele werken hangen in tachtig musea verspreid over de wereld. De expositie is nog te zien tot en met 6 maart volgend jaar.

www.doemuseum-prinsbernhardhoeve.nl

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring