Navigatie overslaan

Groot deel van het kabi­net op DelfSail

Het was een ongekend top-weekend voor Groningen. Zowel Noorderzon als DelfSail gingen van start en een groot deel van het kabinet nam een kijkje. Het college van Gedeputeerde Staten nodigde hen uit om op een informele wijze kennis te maken met deze twee topevenementen in de provincie. De ministers Cramer, Plasterk, Ter Horst en Rouvoet en staatssecretarissen Bijleveld en Klijnsma namen de uitnodiging aan, evenals de voorzitter van de Raad van State Tjeenk Willink, Haagse topambtenaren en kamerleden. Dat was echt heel bijzonder zoals Guusje Ter Horst opmerkte: "Ik ben nog nooit op een evenement geweest waar ik zoveel collega's getroffen heb."

Commissaris van de Koningin Max van den Berg wilde met de komst van de ministers naar DelfSail de kans aangrijpen om ondernemers, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties uit het Noorden in contact te brengen met Haagse bestuurders en beslissers. Hoewel het een informeel bezoek was, kwamen er zeker een aantal stevige dossier ter sprake, volgens Van den Berg.


Charmeoffensief
Commissaris van de Koningin Max van den Berg: " We willen onze Haagse gasten op een informele manier kennis laten maken met de spankracht van onze provincie. Groningen biedt namelijk veel ruimte, energie en mogelijkheden en is van groot belang voor Nederland. Het doel van dit charmeoffensief is helder: Groningen nog beter op de kaart zetten!"

De provincie leverde niet alleen een financiële bijdrage aan de organisatie van DelfSail, zij nam ook één van de topacts voor haar rekening. "We willen dat ook jongeren hun weg naar DelfSail vinden. Daarom hebben we Marco Borsato aangetrokken", vertelt Pim de Bruijne. Hij is als gedeputeerde verantwoordelijk voor het evenementenbeleid van de provincie.

Jeugdzorg in het zonnetje
Op zondag stapten allerlei vertegenwoordigers uit de Jeugdzorg aan boord van het door de provincie gehuurde tallship de Sörlandet. Gedeputeerde De Bruijne: "Als provincie zijn we verantwoordelijk voor de Jeugdzorg en we wilden de vele organisaties en vrijwilligers eens in het zonnetje zetten. Het was een heel prettige manier om met elkaar in contact te zijn."
Het optreden van het piratenkoor zorgde voor heel veel luisterplezier!

Klik hier voor het videoverslag van DelfSail

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring